Megnyitó és díjátadó a b24 Galériában

2018. febr. 01. 17:00

A b24 Galéria belső udvarának közösségi térré alakítására tavaly tavasszal írtunk ki tervpályázatot építészet, tájépítészet, művészet és dizájn szakos egyetemi hallgatók számára.

De mit nevezünk közösségi térnek? Egyrészt egy, fizikailag is létező, természetes és épített környezeti elemekből álló nyilvános teret, mely mindenki számára szabadon használható, másrészt azt a szimbolikus találkozóhelyet, amely elsősorban kommunikációs-integrációs színtérként működik, ahol az emberek informális kapcsolatba léphetnek egymással.

A jövő városainak megítélését meghatározhatja ezeknek a közösségi tereknek a minősége, kialakításuk léptéke és esztétikája, melyek egyúttal hatással lehetnek a helyi közösségek alakulására is. A közösségi terek fontos lenyomatai az adott hely történelmének, kultúrájának, szellemi hátterének, befolyással vannak szocializációnkra, társas kommunikációnkra, kapcsolatainkra. Fontos meghatározói kikapcsolódásunknak, rekreációnknak, társas cselekvéseinknek. A jövő városai közül azok válnak igazán élhetővé, amelyek a helyi igényekre tekintettel, a helyi közösségekhez alkalmazkodva teremtik meg a megfelelő feltételeket.

A b24 Galéria belső udvarának – mint szimbolikus társadalmi térnek – az otthonossá alakításához mobil, könnyen installálható, mindennapos használatra szánt berendezési tárgyak, bútorok terveit vártuk, melyekből a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt elképzelés remélhetőleg a jövőben el is készülhet, hozzájárulva ahhoz, hogy a Batthyány utcai belső udvarból egy izgalmas ifjúsági-művészeti-közösségi tér váljon.

Megnyitó: 2018. február 1. (csütörtök), 17 óra

Köszöntőt mond: China Tibor, Debrecen főépítésze

Közreműködik: DZSESSZ-ELI zenekar

A tárlat megtekinthető 2018. március 14-ig.

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére