Mitológia újratöltve – Firkalak

2018. jan. 21. 10:00

A következő Firkalak foglalkozás során Olga Tobreluts szentpétervári képzőművész alkotásaival ismerkedünk meg. Videóművészetében a képek megelevenednek, elektronikus grafikái pedig szemünket megtévesztve lépnek ki a térbe. A művésznő több témával, például a mitológiával, valamint a pont és a vonal viszonyrendszerével is foglalkozik.

A foglalkozás kezdetekor mi is pontok és vonalak leszünk, majd továbbgondolva a játékot: minden pont vonallá válik. A  vizuális nyelv alapvető elemeinek megismerését követően mitológiai lények után kutatunk, akik általunk pár másodpercre életre kelnek. Végül a kiállításra reflektálva mi is létrehozunk egy különleges, szemet kápráztató alkotást.

Szeretettel várjuk minden második vasárnap a 6-9 éves gyerekeket a Firkalak című programra. A művészetpedagógiai foglalkozás ideje alatt a gyerekeket kísérők félárú jeggyel tekinthetik meg az adott kiállítást.

További információ Csőke Kitti múzeumpedagógusnál a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon kérhető.

Belépő: 300 Ft

Ugrás az elejére