Művészet gyerekeknek

2020. jún. 27. 15:30

Bábszínház – tánc – családi művészeti nevelés

A Maradj MODEM művészeti napon a gyerekeket is számos érdekes programmal várjuk.

Programok gyerekeknek:

15.30 – 16.15: Ringató – belső kert
15.30 – 16.30: Művészeti foglalkozás gyerekeknek Csőke Kittivel – 3. emeleti múzpedterem
16.30: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack – bábszínház – belső kert
18.00: Holb Ibolya: tánc gyerekeknek – Baltazár tér

15.30-tól Horváth Zsuzsi tart rendhagyó Ringató foglalkozást a MODEM belső kertjében

A Ringató nem műsor, nem előadás, a résztvevőkkel együttműködésben születik meg egy-egy foglalkozás élménye. A programsorozat segít a szülőknek a zenei nevelés technikáinak elsajátításában. A kicsik érdeklődésének korai életszakaszban való felkeltése egyúttal érzékennyé, fogékonnyá teheti őket a művészetek iránt.

Ezzel egy időben, 15.30-tól Csőke Kitti, a MODEM múzeumpedagógusa tart művészeti foglalkozást a 3. emeleten.

16.30-tól az Álomzug Társulás Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című bábelőadását élvezhetik a gyerekek a belső kertben.

– Mese álmodozóknak minden időben –
Minden lány álmodozik valamiről.
A királylányok például arany- meg ezüst ruháról.
Ám Hajnalka Királykisasszony csodálatos gyümölcsöket lát álmában.
Ezekhez és az álom megfejtéséhez egy beszélő malac szívén keresztül vezet az út…

A magyar népmesét bábra és bábosra igazította: Papp Melinda
A bábokat, díszletet, jelmezeket megálmodta: Fekete Dóra, Tóth Kriszta
Az álmokat életre hívta: Fekete Dóra, Pestalits Benjámin, Néder Norbert
A dallamokat világra csalogatta: Bogárdi Aliz
Megrendezte: Papp Melinda
Játssza és meséli: Tóth Kriszta
A játékot muzsikával fűszerezi: Gózon Éva
Játékidő: 40 perc

18.00-tól pedig Holb Ibolya: tánc gyerekeknek produkcióját láthatják a fiatalok a Baltazár téren.

A Modern Tánc-Játék Stúdió létrehozója és vezetője Holb Ibolya, aki 1989-ben még hét kislánnyal kísérletezett táncos-zenés produkciókat hozva létre, majd fokozatosan alakította ki Stúdiójának rendszerét. Alkotói és pedagógusi pályája során a színház- és táncművészet kifejezési és kísérleti lehetőségeivel foglalkozik különböző korosztályok részvételével. Munkáikban teret kap a fantázia és kreativitás, a tudatos komponálás, az érzelmi töltés , a belső ráhangolódás, a mozgás-,és fizikai színház jellegzetességei. Az elmúlt 30 évben számos táncszínházi és mozgásszínházi darab született, és mára a Stúdió saját maga neveli ki a társulata tagjait, akik széles körű tánctechnikai tudással, előadói tapasztalattal rendelkeznek. A Stúdió Együttese a Csokonai Nemzeti Színházban rendszeresen látható ,ahol saját darabokat mutatnak be a színház műsorának keretében.

Maradj MODEM!
Rendhagyó, izgalmas, ám óvatosságra törekvő művészeti nappal várjuk a nyitás után az érdeklődőket a MODEM-ben és a Baltazár téren: június 27-én kora délutántól egészen éjfélig gyerekprogramok, tárlatvezetések, színházi és táncos előadások, felolvasás, zene és egy kis éji slam révén próbáljuk megidézni a korábbi nyarak kezdeti hangulatát. Ezen a napon igyekszünk kiszolgálni a kortárs művészet iránti felhalmozódott és reményeink szerint fokozott igényeket, és a hagyományos programok mellett egy-két rendhagyó produkciónak is teret adunk. Várunk mindenkit nagy szeretettel, még nagyobb óvatossággal, sok-sok fertőtlenítőszerrel és még több programmal, a távolságtartás melletti közösségi élmény ígéretével.

Ezen a napon néhány dolog azért másként megy majd: kérjük, aki teheti, a belépőt elővételben vegye meg az alábbi linken, valamint lehetőség szerint korábban vegye át a karszalagot.

A belépő egész napra, minden programra érvényes, ára 1200, illetve 600 (diák/nyugdíjas) forint, ám egyes programok regisztrációhoz kötöttek. Regisztrációhoz, kérjük, válassza a programokhoz hirdetett 0 forintos jegyeket.

Az eseményekről videófelvétel készül.

Ugrás az elejére