Múzeumok Éjszakája 2018

2018. jún. 23. 16:00

Programok:

16:00, 18:00, 21:00 és 23:00:
Impressziók – 2. emelet
Tárlatvezetés az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállításon
(a létszám korlátozott, ezért ajánlott előzetesen regisztrálni a regisztracio@modemart.hu címen a pontos időpont feltüntetésével)
16 óra: Süli-Zakar Szabolccsal, a MODEM és a tárlat magyar kurátorával (betelt); 18 óra: Don Tamással, a MODEM kurátorával (betelt); 21 óra: Szkárosi Endre költő, író, műfordítóval (betelt); 23 óra: Keszeg Anna, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egyetemi adjunktusával (betelt).

16:00:
Ringató – belső kert
Családi művészeti nevelési alkalom Horváth Zsuzsi vezetésével. A foglalkozás célja a zenei élménynyújtás, hogy a részt vevő felnőttek és gyerekek egyaránt átéljék a közös játék és éneklés örömét.

16:00 – 02:00:
Felfedező Expedíció – földszinti kiállítótér
A Múzeumok Éjszakáján a művészetpedagógiai foglalkozások mellett kötetlen programmal is várjuk a játszani vágyó gyerekeket. A Fátyolsáv fények, csurranó színek című kiállításban felfedező expedícióra indulhatnak, ahol a festményekről visszaköszönő különleges lényeket kell megkeresni önállóan vagy a családtagok, kísérők segítségével. A megtalálás öröme és az alkotásokkal való ismerkedés nem csak gyermekeknek nyújthat izgalmas kikapcsolódást.

16:00 – 21:00; 00:00 – 02:00:
Vetítés a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjainak vizsgafilmjeiből – Multimédia terem
A MODEM multimédia termében két blokkban, 16 órától és éjféltől a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Mozgókép-és animációkészítő tanulóinak alkotásait és vizsgafilmjeit láthatják az érdeklődők.

16:00 – 17:00:
Röpposta Szentendréről (művészetpedagógiai foglalkozás 5-10 éves korig) – földszinti kiállítótér
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Hétpöttyös Katinka nevű kis katicabogár, aki egy gyorsröptében érkező levél hatására fejébe vette, hogy elrepül egészen a macskaköves Szentendréig. Egy különleges festményt szeretne megtekinteni, melyet az egyik pöttyös rokonjáról készítettek. Az útja során több különleges lénnyel is találkozik, akik bizonyos segítség ellenében viszonozzák a katica kedvességét és útbaigazítják őt. A mese folyamatossága miatt kérjük, hogy aki részt kíván venni a foglalkozáson időben érkezzen. A foglalkozás 5 éves kortól 10 éves korig ajánlott.

17:00:
Zuzanna Janin – “Hug” / “Ölelés” – fogadótér
Performansz a Transformed. Metamorphosed. tárlat művészétől.

17:00:
Gryllus Vilmos-koncert – belső kert
Gryllus Vilmos Kossuth-díjas magyar zenész, előadóművész, zeneszerző. 1996-tól ismét elsősorban gitárosként muzsikál a Kalákával, részt vesz a felnőtteknek szóló koncerteken, a lemezfelvételeken, a külföldi turnékon szerte a világban, de gyerekelőadásait, melyeknek elsődleges célja a közönséggel való együtténeklés, továbbra is egyedül tartja.

17:30, 19:30:
Kirakat Art Attack – MODEM bejárat
17:30-tól Burai Árpáddal és 19:30-tól Mindenlében Horváth Péterrel.
Indulás a MODEM bejáratától.

18:00:
Karma Kabaré – Vígkarma-DESZ – Baltazár Dezső tér
A Vígkarma társulata a sajtó alá rendezett valóságot zilálja szét és építi újra, a kabaré-mivolt improvizatív hozzáadásával, hogy mindennapjaink a lehető legtöbb szemszögből és szűrőn át felvillanhassanak. Az újság díszlet, kellék, színpad és szöveg, de legfőképpen alkalom arra, hogy pengeélén a nyelv az információátadás és a szórakoztatás közt egyensúlyozhasson. Ha leesünk, annál viccesebb.

18:00:
Madácsy István tárlatvezetése a Fekete lyuk kiállításon – 2. emelet

18:00 – 20:00:
Távolba tekintve (művészetpedagógiai foglalkozás) – III. emeleti művészetpedagógiai terem
Madácsy István Fekete lyuk című kiállításához kapcsolódva képzeletbeli távcsövünkkel mi is távolba tekintünk. Az űrben bolyongva ember alkotta tárgyakkal is találkozunk, mint a Hubble űrtávcső vagy a Voyager űrszonda. Ezek a tárgyak egy földönkívüli számára ismeretlen objektumok. Ezzel a gondolattal eljátszva csak a forma belső felületét kitöltve különleges lényeket hozunk létre belőlük, ezen kívül fel nem fedezett bolygókat is készíthetnek a gyerekek.

18:30:
Kepes András önálló estje – belső kert
Ajjaj! Mivé lett a világ! „Mi és Ők”. Megérthetjük-e egymást? Civilizációk harca, vagy valami egészen más? Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár, televíziós személyiség előadása.

19:00:
Nagy T. Katalin kurátor tárlatvezetése a Fátyolsáv fények, csurranó színek című kiállításon – földszinti kiállítótér
(a létszám korlátozott, ezért ajánlott előzetesen regisztrálni a regisztracio@modemart.hu címen a pontos időpont feltüntetésével)

19:30:
I AM SOYUZ-koncert – 2. emelet
Az I Am Soyuz egyszemélyes projekt énekes-dalszerzőnője, Bozóky Lili ügyesen lavírozik a világjárás, a zenélés és eredeti szakmája, az orvoslás között, és mindenféle különleges hangszerrel – ukulelével, gitárral, melodikával és omnichorddal – felfegyverkezve ír szívhez szóló fülbemászó dalokat.

20:00:
Kepes András dedikálás – Zöld Kilincs

20:00:
Stand up – Janklovics Péter – belső kert
Egy ember, akiben számtalan személyiség találkozik most már a dumaszínpadon is. Színész, humorista, performansz-harcos, kisfilmhős és szerethető antihős, alkalmi jelleggel rádiós műsorvezető. Évtizedes színészi tapasztalattal is lámpalázas előadás előtt.

20:00:
Kónya Ábel tárlatvezetése a Transformed. Metamorphosed. kiállításon – 3. emelet

20:30:
Talamba-koncert – Baltazár tér
Az 1999-ben alakult csapat tagjai diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Az ütőegyüttes elnevezés esetükben egy olyan baráti társaságot és profi zenészekből álló csapatot jelöl, amely tagjainak életcélja a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok „megbékítése” egymással.

21:00:
A gyűjtemény titkos élete – képnézés Nagy T. Katalin kurátorral és Antal Péter műgyűjtővel a Fátyolsáv fények, csurranó színek című kiállításon – földszinti kiállítótér
(a létszám korlátozott, ezért ajánlott előzetesen regisztrálni a regisztracio@modemart.hu címen a pontos időpont feltüntetésével)

21:00 – 23:00:
Impressziók (művészetpedagógiai foglalkozás) – III. emeleti művészetpedagógiai terem
Sok művészt megihlet a vízen lebegő, tünékeny hajók látványa és formavilága. Az Impressziók című kiállításon is több alkotónak kedvelt témája volt a tengerparti táj ábrázolása, mint az Paul Signac, Eugéne Boudin és Gustave Courbet alkotásainál is megfigyelhető. E festményeken megjelenített csónakokra, vitorlás hajókra reflektálva, megpróbáljuk megeleveníteni az alkotásokat és megjeleníteni őket.

22:00:
A Certain Story of a Betrayal / Egy árulás története – 3. emelet
Zuzanna Janin performansza a Transformed. Metamorphosed. kiállításon.

22:30:
PASO-koncert – belső kert
A Pannonia Allstars Ska Orchestra (röviden: PASO) egy 2003-ban alakult budapesti skazenekar. A tradicionális ska és a dancehall, reggae, dub stílusjegyei mellé olykor a magyar népzene és a jazz elemeit is párosítja.

00:00:
Krund ni Ovel – rituális performansz – 2. emelet
A Krund ni Ovel című rituális performansz fiktív szertartás egy konkrét térben, amelynek minden alkotóeleme és hatása párbeszéd során jön létre. Az alkalmi rítus fontos kiindulópontja a klisék és előítéletek értelmezése, tudatos megkérdőjelezése és transzformálása. Vadas Zsófia Tamara és Gryllus Ábris performansza.

00:00 – 02:00:
Mitoklin-koncert – belső kert
Mitoklin hivatalos működését mint debreceni dj a Sub.hu önkénteseként kezdte, jelenleg a Debrec’N’Bass tagja. Főprofilja a drum&bass, de mellette szívesen kísérletezik olyan lágyabb, lassabb tempójú zenei irányzatokkal is, mint a chillout, az ambient, a dubstep vagy a deep house. A Múzeumok Éjszakáján az utóbbi, kísérletező minőségben fog tevékenykedni.

Belépők: 1200 / 600 Ft

Online jegyvásárlás az alábbi linken érhet el.

 

Ugrás az elejére