Nagy János Trió

2019. okt. 03. 19:30

Idén lett 25 éves a Nagy János Trió zenekar. Tavaly jelent meg a Jazz de Lune album, melyen Debussy szerzemények jazz-átiratai szerepelnek, illetve nemrégiben mutatták be a Yancha című lemezt. A két album anyagait gyúrták össze egy különleges, egyfajta összegző koncertté. A klasszikusok előtti tisztelgés, valamint ihlet merítés az elmúlt 25 év során folyamatosan jelen volt a zenekar életében, a Yancha pedig egy nagyon személyes anyag lett, teli saját mondanivalóval. A címe János becenevéből lett Yancha, ami japánul csintalant jelent és ennél találóbban nem is lehetne jellemezni a lemezt.

Különleges a felállás is, hiszen a zongora (Nagy János Erkel-díjas zeneszerző) és dob (Joubert Flóra) mellett hegedű (Frankie Látó) a harmadik hangszer, ami sokkal több játékosságnak, újításnak ad teret.

Mindkét lemezen volt alkalmuk vendégül látni nagyszerű zenészeket. A Jazz de Lune albumon Vincent Mascart közreműködik szaxofonon, a Yancha anyagában pedig Dominique di Piazza játszik basszusgitáron, Mike Stern peidg gitáron.

https://www.janosnagy.com

Belépő:
napijegy 1200 / 600 Ft * debrecenieknek 1000 / 500 Ft

online jegyvásárlás az alábbi linken

MODEM 13-bérlet (valamennyi programra érvényes): 5000 / 2500 Ft * debrecenieknek 4000 / 2000 Ft

online jegyvásárlás az alábbi linken

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére