Nana Vortex koncert a II. Érzékenyítő napon

2019. máj. 24. 18:00

A Nana Vortex a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívabb és legkísérletezőbb formációja.

A fiatal együttes máris két formabontó albummal jelentkezett: első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fuzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

A Nana Vortex 2017 decemberben pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra. Bizony, a magyar irodalom egyik legnagyobb mestere nemcsak költött, hanem komponált is. A zenekar Arany János melódiáit tiszteletben tartva 21. századi köntösbe öltöztette a magyar író zenei gondolatvilágát, ezáltal is felmutatva Arany kortárs arcát.

A koncerten tehát mindkét lemez dalai felcsendülnek, a fiatal magyar zene lendületét és Arany János költészetét is ünnepelve.

A zenekar tagjai:

Jéger Dorottya – ének
Kaszap Atilla – szaxofon, brácsa
Bíró Szabolcs ’Maszkura’ – tangóharmonika, ének
Boros Gábor – nagybőgő
Szabó Sipos Ágoston – dob

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére