Newton homage és magassarkú

2019. dec. 16. 17:00

Igazi, kihívásokkal teli kuriózumnak nevezhető a MODEM legújabb fotós workshopja, amelynek helyszíne ezúttal a legkevésbé sem erre tervezett, ám annál nagyobb lehetőségeket magában rejtő repülőtéri hangár.

A rendhagyó helyen kevés fény és alacsony hőmérséklet mellett, de minél több szakmai előkészület és lelkesedés kíséretében december 16-án megkísérlünk egy Helmut Newton homage-t a MODEM kiállításához kapcsolódva. A szokatlan körülmények közötti fotós workshopot ezúttal a debreceni repülőtér gigantikus méretű hangárjában rendezzük meg, ismét Varga Tamás fényképész vezetésével. Ezen az alkalmon – amire javasolt a vastag ruha viselete – megismerkedünk az analóg fotográfia gyökereivel, bepillantást nyerünk a történelmi fotóeljárások és a nedves kollódiumos eljárás rejtelmeibe. Ha pedig a hőmérséklet és a körülmények – erős modemes technikai közreműködés mellett – engedik, mesterséges fényben megkísérlünk egy Newton homage-t létrehozni, egy magas sarkú cipő bevonásával.

Bár a (lég)tér hatalmas, a létszám korlátozott, ezért a részvételt előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötjük. A reptéri workshopra külön buszt biztosítunk, amely december 16-án 17 órakor indul a MODEM elől, és előreláthatólag 20 órakor indul vissza a debreceni repülőtérről. A busz a résztvevők számára ingyenes, a workshopra pedig az alábbi linken vagy a Modem pénztárában személyesen vásárolható belépő (ára 1000 Ft, a jegy érvényes a Helmut Newton-kiállításra is annak zárásáig, 2020. január 26-ig). Kérjük, a résztvevők vastag ruhában érkezzenek. A meleg ruhán kívül minden eszközt biztosítunk.

Online jegyvásárlás és regisztráció az alábbi linken érhető el.

Ugrás az elejére