Nők az absztraktban

2021. dec. 11. 18:30

Szeretettel várjuk az érdeklődőket december 11-én, szombaton a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création megakiállításunk harmadik programnapjára!

18:30 Társadalom, női szerepek és az Abstraction-Création. Kurátori tárlatvezetés Dr. Mészáros Flórával a Párizsi absztraktok tárlaton

Az 1930-as évek társadalma, művészeti szerepkörei, az Abstracrion-Création híres szerelmi kapcsolatai, a női művészek reprezentációja és a női emancipáció kérdése kerül a fókuszba.

20:00 Nők az absztraktban: kerekasztal-beszélgetés
Az 1930-as évek párizsi kávéházainak, irodalmi és képzőművészeti figuráinak szereplői mellett az absztrakt művészet s a francia terület kulcs női alkotóinak világába, a kortárs művészet női reprezentációja mentén és a művészettörténet, a gyűjtés s az irodalom női szerepköreibe kalauzaljuk a látogatókat.

Résztvevők:
Karafiáth Orsolya költő,író
Mészáros Flóra művészettörténész, a tárlat kurátora
Nemes Judit művész, gyűjtő
Spengler Katalin gyűjtő

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Online jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.

Ugrás az elejére