Nyomdában a PANEL-katalógus – rendhagyó kötetbemutató

2019. okt. 28. 18:00

Panellakás, paneltörténet, panel-lét, panelesztétika, panelutópia, paneldisztópia, panelinterjúk, panelesszék – fejezetek a paneles lakótelepek hat évtizedéből, a PANEL-kiállítás egységeiből és nem utolsósorban, sőt mindenekelőtt: az október 28-án megjelenő PANEL-katalógusból. Kötetbemutató vetítésekkel, beszélgetésekkel, bejárással hétfőn 18 órától a MODEM-ben.

Süli-Zakar Szabolcs kurátor szerkesztésében nyomdába került az augusztusban nyílt kiállítás azonos című katalógusa. A csaknem 300 oldalas kötetben többek között Mélyi József művészettörténész mutatja meg a lombikvilágnak szánt emlékműveket, Boruzs Bernát építész fordított házról, kísérleti házakról, magasházakról és a tervek lebutításáról, majd színesítéséről mesél, a Debreceni Egyetem Szociológia Tanszékének munkatársai pedig a panellakásokban élők társadalmi jellemzőit taglalják. De a kétnyelvű kötetben megtalálható a kiállításon szereplő valamennyi munka, a kurátor eszmefuttatása a panelség újonnan kreált fogalmáról vagy épp a lakótelepek hatvan évének a teljesség igényét közelítő részletességgel készült története is.

A kötetet október 28-án 18 órától többek között Süli-Zakar Szabolcs kurátor, Czibere Ibolya szociológus és Kovács Péter építész megszólításával mutatjuk be a Zöld kilincs kávézóban.

A katalógus a helyszínen megvásárolható, ára 6000 forint.

Ugrás az elejére