Off Hollywood a b24 Galéria udvarán

2017. aug. 19. 21:00

A debreceni születésű Hajdu Szabolcs az új magyar filmművészet egyik kiemelkedő teljesítményű alkotója, augusztus 17-én, 18-án és 19-én este az ő munkásságának emblematikus darabjait lehet megtekinteni a b24 Galéria udvarán.

Műsorváltozás: A Hajdu-filmekből sokak által ismert, váratlanul elhunyt debreceni színész, Vásári József emlékére az Off Hollywood című filmet mutatjuk be augusztus 19-én este az Ernelláék Farkaséknál helyett. (Vásári Józseftől augusztus 18-án 11.45-től vesznek végső búcsút a debreceni temető 3-as számú ravatalozójánál.)

Az Off Hollywood című filmet augusztus 19-én (szombat) 21 órától vetítjük a b24 Galéria udvarán. A film főhőse, Bódi Adél fiatal filmrendezőnő bemutatóra készül, ám nem alakulnak tervszerűen dolgai. A történet 24 órába sűríti az összeomlás folyamatát. Napja egy magánéletének titkait kiteregető rádiós szerepléssel indul, délelőtt munkatársai elrontott meghívókkal és félresikerült plakátokkal traktálják, majd producere már következő filmjéhez követel lényegi változtatásokat. Hazasiet, hogy levegőhöz jusson, de otthon színész férje épp az internetes pornóoldalakon szörfölget. Elkeseredett vitájukban egybemosódnak a filmes karrier a magánélet kérdései, végül Adél elrohan, férje pedig szisztematikusan lerombolja közös lakásukat. Az elgyötört főhős a bemutatón felemás sikerrel szembesül: a fogadtatás se jó, se rossz, ám ünnepelni kell.

A filmben a nemrég elhunyt Vásári József egy olyan színészt alakít, akit kivágtak a filmből, csak épp elfelejtettek szólni neki, így lényegében feleslegesen utazik fel Debrecenből a premierre.

A program támogatói a Katapult Film és a Big Bang Media Kft.

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére