ORA ET SPIRA

2021. dec. 02. 18:00

ORA ET SPIRA

zaj-ima-performansz: Tóth Kinga – Ausgesuchtestenohren (Karl Katschthaler) és a Germanisztika Intézet “Sounds of Isolation’ kurzusának hallgatói előadásában

Tóth Kinga több éve foglalkozik a Mária-kultusszal és az apácaművészettel, imádságokat, énekeket dolgoz fel, ír és ad elő performanszaiban. Ebben a témában végzi PHD-kutatói munkáját is a Debreceni Egyetemen.
Az ORA ET SPIRA zajliturgiában Mária-énekek, imádságok, versek, videó- és hangköltemények hangzanak el extenzív vokális technikával és objektekkel, illetve egy párbeszéd-találkozás tanúi lehetünk a performer és az ausztriai, de Debrecenben élő professzor és zajzenész Karl Katschthaler (a Német nyelvű irodalmak tanszékének vezetője) között. A szakrális kiállítótérben a hagyományos dallamok és énekek keverednek a modern zajzenével, reagálva a MODEM kiállítási anyagára, az ott megjelenő motívumokra és tárgyakra.

A performanszban közreműködnek a Germanisztika Intézet “Sounds of Isolation” kurzusának hallgatói is, akik e kurzus keretein belül ismerkednek a zajzenével, hangkompozíciókkal és az ASMR-irányzattal.

Az előadás magyar-német-angol nyelvű, az eseményről élő Facebook közvetítést is készítünk.

A program mindenki számára ingyenes!

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére