PANEL – nyitónap slamdöntővel, koncerttel és tárlatvezetésekkel

2019. aug. 03. 14:00

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2019-es kiemelt kiállítása a PANEL, amely Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen város lakosságának aktív megszólításával. Legfőbb kérdésünk, hogy a lakótelepi társasházak milyen hatással vannak társadalmunkra, közösségünkre s az egyénre, sőt érzékszerveinkre, gondolkodásmódunkra – milyen a panel színe, szaga, tapintása, megköveteli-e a sajátos viselkedési és mozgáskultúrát? Létezik-e lakótelepi/panel identitás, létezik-e olyan fogalom, hogy: PANELSÉG?

Szeretettel várunk mindenki a nyitónapon, augusztus 3-án 14 órától éjszakáig.

Programok:

14:00:
Hozz fotót a panelről, a panelből! Ha szívesen megosztanád paneles emlékeid képekben, vagy megmutatnál érdekes pillanatokat a panelről, a panelből, hozd el a fotódat a nyitónapra. A kiállításhoz örömmel veszünk minden felvételt, pillanatot, emlékképet, ami azt mutatja, milyen volt vagy milyen most a panelben. Legyen szó lakásról, lépcsőházról, liftről vagy a lakótelepről, minden személyes emlék jöhet. A fotók mellé 4-5 mondatban a felvételek, pillanatok, jelenetek történeteit is várjuk. A nyitónapon a képedet beszkenneljük és vissza is adjuk – az így megsokszorozott fotókat a történetekkel együtt a kiállításon is szerepeltetjük. Sőt, ezen a délutánon a fotót (és történetét) mindenki maga rakhatja fel a kiállítótérben.

15:30:
PANELsör – szavazott a közönség. Eredményhirdetés és díjátadó

16:00:
Mi is az a PANELSÉG? – kisebb kerekasztal Süli-Zakar Szabolcs, a kiállítás kurátora, Golda János és Kovács Péter Ybl-díjas építészek és Czibere Ibolya intézetigazgató és tanszékvezető (DE Politikatudományi és Szociológiai Intézet Szociológia és Szociálpolitika Tanszék) részvételével. Moderál: Berta Erzsébet irodalomtörténész, a Debreceni Disputa építészeti rovatának szerkesztője

17:00:
Kurátori tárlatvezetés Süli-Zakar Szabolccsal

18:00:
panelSLAM – döntő. Slam poetry országos megmérettetés 3-3 percben. A versenybe jutottak mellett fellép: Bánóczi Bea, Bárány Bence és Pion István, host: Mészáros Péter, dj: Metrokoll

A szünetben: Miért panel a panelsör? Sörteszt Katona Csaba akadémiai sörtörténésszel

21:00:
Tranzkaphka (live) – koncert

22:00:
Éjszakai tárlatvezetés Horányi Attilával

A PANEL kiállítás nyitónapjára buszt indítunk Budapestről, ami a nagy érdeklődésre tekintettel regisztrációhoz kötött. Szeretnénk, ha minél többen eljutnának a megnyitóra, és a lefoglalt helyeket valóban igénybe vennék, ezért a buszra előzetesen lehet online jegyet venni.

A jegy ára ezer forint, ami a MODEM kávézójában PANEL sörre és kávéra váltható.

Gyülekező augusztus 3-án a Planetárium előtt 11:45-kor. A buszsofőr MODEM táblával fogja várni az érdeklődőket. A busz 21:00-kor indul vissza Debrecenből, a MODEM melletti parkolóból.

Az online regisztráció az alábbi linken érhető el.

A nyitónap valamennyi programja (az éjszakai tárlatvezetés kivételével) ingyenes.

Ugrás az elejére