PANEL – tárlatvezetés Veiszer Alindával

2019. okt. 26. 16:00

Veiszer Alinda eredetileg színésznek készült, végül a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomát, ahol a kommunikáció mellett német nyelvet és irodalmat, illetve európai politikát is hallgatott. Később a színeszet sem kerülte el, szerepelt Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, Pelsőczy Réka a Katona József Színházban bemutatott Rendhagyó Záróra című darabjában, és Hollósi Frigyes partnereként a Pécsi Országos Színházi Találkozón is. Országos ismertségét a Zárórának köszönheti – a köztévé portrésorozatát hat éven át vezette, és a műsor válogatott beszélgetéseiből 2010 karácsonyára egy önálló kötetet is megjelentetett. A Katona József Színházban 2014 februárjában útjára indította a K:P című vitasorozatot, kultúrpolitikai témákkal, a pécsi Zsolnay Negyedben a Zsolnay Szalon, a KékSzobaHallban a Felcserélt életek, A MüPában Literárium (meghatározott epizódjainak) házigazdája. Állandó szerzője La Femme, a Nők Lapja Évszakok és a Gentleman magazinoknak.

Vajon miért jöttek létre a lakótelepek? Miért alakultak ki a házgyári technológiával épített közepesen magas és magas lakóházak, házsorok? Hogyan hat a társadalomra, s hogyan hat az egyénre? Létezik-e panel identitás? Van-e olyan fogalom, hogy PANELSÉG?

Október 26-án, szombaton Veiszer Alinda újságíró vezeti végig az érdeklődőket a MODEM panelrengetegén.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2019-es kiemelt kiállítása a PANEL, amely Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen város lakosságának aktív megszólításával. Legfőbb kérdésünk, hogy a lakótelepi társasházak milyen hatással vannak társadalmunkra, közösségünkre s az egyénre, sőt érzékszerveinkre, gondolkodásmódunkra – milyen a panel színe, szaga, tapintása, megköveteli-e a sajátos viselkedési és mozgáskultúrát? Létezik-e lakótelepi/panel identitás, létezik-e olyan fogalom, hogy: PANELSÉG?

Belépő: 1200 / 600 Ft. (Debrecenieknek: 1000 / 500 Ft.)

Online jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.

Ugrás az elejére