Raport

2023. máj. 17. 17:00

“Alany, tárgy, hang, minden adott a beszédhez” – de nem csak a beszédhez, a raphez is. És ha már adott, akkor illene beszélni róla. Ugyan “folyik a fülbe, mint az izzó acél”, de jogos a felvetés, hogy “kérjen számon, ki nem érti meg ezt a számom”. Úgyhogy beszéljünk a hazai hip-hopról: “ez nem Amerika, hanem a Közép-Kelet”.

Kedveled a műfajt? Szoktál merengeni rímeken? Akkor biztosan neked is van egy-két szavad, gondolatod, amit megosztanál, esetleg megkérdeznél másoktól. Különben mi értelme lenne a rapnek? Nélküled “a szélben száll szét, vagy süket fülekre lel”. Hogy miért épp a hip-hop? Neked először flexelő rapperek jutnak eszedbe drága autók előtt, különösebb mondanivaló nélküli szövegekkel? Szerintünk “nem lehet, hogy a hip-hop az ennyi”. Az egyik legsokszínűbb műfaj ez, sokszor irodalmi magasságokkal és érzelmi mélységekkel.

Mihez nyúlok, ha “csehül vagyok, Tamáskodom, bámulom a plafont”? Raphez. Mihez nyúlok, ha “a szám az füligér”? Raphez. Úgyhogy itt az idő megfejteni ezeket a szövegeket. Meghívott vendégeinkkel darabokra szedjük a mai rap-szcéna trackjeinek legjavát, de ehhez a te segítségedre is szükségünk van. Nem kell készülj, “csak add át magad, vedd a kabátod, indulj, mert mindjárt kezd a csapat!”

Házigazda: Hartányi Panna (Debreceni Egyetem Közösségszervező BA képzés végzős hallgatója).

A meghívott vendégek: Kovács Edward, Baranyai Norbert, Karpács István (Steknika) és Drótár Iván (NitroSoapCity)

 

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM legújabb kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Kurátor: Don Tamás

Az eseményt a MODEM-ben található művészeti kávézóban, a Zöld Kilincsben tartjuk.

Az esemény mindenki számára ingyenesen látogatható.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére