Ser-túra

2023. máj. 16. 17:00

Szociális Akupunktúra | Ser-túra, a századforduló legjelentősebb debreceni belvárosi sörcsarnokai nyomán, vezeti Új Judit, a téma kutatója

A debreceni sörfőzés többszáz éves történetével, helyszíneivel, a XX. század elejének legjelentősebb belvárosi sörcsarnokaival, vendéglőivel ismerkedhetnek meg a séta résztvevői.

Hol állt Augiász istállója, mi található jelenleg a hajdani „sercsapszék” helyén, hogyan teremt közösséget a sörivás, hol tartotta gyűléseit a Debreceni Bölcs Férfiak Sörtársasága…ezekre a kérdésekre is választ kap, aki velünk tart.

Sétánk utolsó állomása a hajdani Angol Királynő Szálloda, ahol a mai sörfőzés, sörfajták rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket az épületben működő Bakelit Music Café tulajdonosa Nagy Kornél, és ahol a kóstolás is ajánlott.

A ser-túrán a részvétel díjmentes.

Indulási helyszín: Villás-galéria (Bem tér 2.)

Gyülekezés: 16:45-től
Érkezés: Kossuth utca 21. (Bakelit Music Café).

A séta útvonala: Bem tér 2. – Péterfia utca – Kossuth tér – Piac utca (Megyeházáig) – Piac utca 22. – Kossuth utca 21.

A program időtartama: 120 perc

Az esemény Szociális Akupunktúra a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2023 márciusában indult közösségi programjának része, amely a kultúrán keresztül vizsgálja a jóllét kérdését Debrecenben. Szociális Akupunktúra az egészség tudományos megértésén túlmutatva, holisztikus módon azon elemekre összpontosít, amelyek hatással vannak a városlakók életének teljességére.

Ha csatlakozni szeretne, vagy többet szeretne megtudni Szociális Akupunktúra kérjük, kérjük lépjen kapcsolatba Török Krisztián Gáborral a következő címen torok.krisztian@modemart.hu, vagy hívja a +36 30 0316 779-es telefonszámot.

Ugrás az elejére