Tárlatvezetés az iKonok 2.0 című kiállításon

2017. okt. 19. 17:00

Adatkábelekből szőtt töviskoszorú, angyal a váróteremben, kocsironcs és kondigép a templom közepén, pontosan megtervezett klasszikus festményekről átemelt arcok profán környezetbe helyezve.

Krnács Ágota képzőművész b24 Galériában látható elektrográfiái és installációi egy a személyes érdeklődését meghatározó, de kulturálisan kódolt, örök érvényű témát, a hit kérdését helyezik középpontba. A tárlat munkái a keresztény ikonográfia meghatározó motívumait mozgósítják és rendezik új kontextusba, izgalmas technikai eljárásokkal és olykor humorral mozdítva ki őket a megszokott jelentéshálózatból.

Dóczy Alpár egyrészt a Lyuhász Lyácint Bt. experimentális zenei projekt és a kifejezetten a vizuális gegekre specializálódott NDK (Neue Debreczenische Kunst) művészcsoport tagjaként közelít a kiállításhoz. Azt talán kevesebben tudják, hogy ezek mellett a szabadságtelepi református templom presbitere is, így a keresztény szimbólumok terén szintén eligazítja az érdeklődőket október 19-én (csütörtökön) 17 órától kezdődő tárlatvezetésen.

A belépés ingyenes.

Ugrás az elejére