Távolba tekintve – Firkalak

2018. jún. 10. 10:00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csillagász, aki óriás távcsövével mindig az eget kémlelte.  Egyik este érdekes álmot látott, melynek hatására megépítette saját űrhajóját és sikeresen elhagyta a Földet. Ekkor különleges látvány tárult elé, mely meg sem közelítette a távcső által eddig ismert világot. Az expedíció ideje alatt mi mint a csillagász segédei leszünk jelen, támogatva őt  kalandos útja során.

A foglalkozás során Madácsy István Fekete lyuk című kiállításában barangolunk, ahol mi is e fiktív történet részesévé válunk. A gyerekek az óra lezáró elemeként László János grafikus művész segítségével megismerkedhetnek a szitanyomás technikájával, mely sokszorosító eljárás szorosan kapcsolódik a kiállításhoz.

Szeretettel várjuk minden második vasárnap a 6-9 éves gyerekeket a Firkalak című programra. A művészetpedagógiai foglalkozás ideje alatt a gyerekeket kísérők félárú jeggyel tekinthetik meg az adott kiállítást.

További információ Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti.modem@gmail.com e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon kérhető.

Belépő: 300 Ft

Ugrás az elejére