Írók Arénája: Korszakok Változása és Az Olvasók Választása

2024. ápr. 30. 18:00

A Tiéd itt a tér eseménysorozat keretein belül újra irodalmi vitakör valósul meg Írók Arénája: Korszakok Változása és Az Olvasók Választása címmel, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium (BIKSZ) közreműködésével.

Az április 30-án rendezett eseményünkön a szép- és a ponyvairodalmi könyvek közötti határmezsgyét vizsgáljuk. Mi tesz egy művet időtállóvá és miért tűnnek el egyes művek a köztudatból? Hogyan alakul ki az értékítélet az irodalomban? Mitől válik egy mű klasszikussá, és mennyire befolyásolja ezt az adott korszak változása? Háttérbe szoríthat-e egy Shakespeare művet egy új korszak kultikus alkotása? Mindegy, hogy mit, csak olvassunk? Az irodalmi vitakör alkalmával ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket állítunk fókuszba.

A beszélgetést vezeti: Kosina Dávid, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium (BIKSZ) elnöke, valamint közreműködik Rezes József, a KULTer újságírója, magyar-etika szakos hallgató, pályakezdő irodalmár

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Helyszín: MODEM fogadótér

Bővebb információ a modemart.hu oldalon.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

 

 

Ugrás az elejére