Tiéd itt a tér (vol. 16): Művész vs. Mű

2024. jún. 25. 18:00

A Tiéd itt a tér eseménysorozat keretein belül újra irodalmi vitakör valósul meg Művész vs. Mű címmel, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium (BIKSz) közreműködésével.

A június 25-én megrendezett eseményünkön a zeneszövegek szépirodalmi jellegéről, illetve a művészek szerepvállalásáról fogunk vitázni. Lehet-e olyan szépirodalmi értéke egy dalszövegnek, mint egy versnek? Fontos-e a művészek kiállása közügyek mellett? Milyen értékek mentén ítélnek meg a 21. században egy művészt? El lehet-e határolni a művet a művésztől? Elmoshat-e közismert magyar művészeket a cancel culture hulláma?

Június 25-én 18 órától ilyen és ezekhez hasonló kérdések nyomán fogunk közösen válaszokat keresni.

Eseményünk meghívott vendégei: Karafiáth Orsolya író, költő, énekesnő és Balla Gergely, a Platon Karataev zenekar frontembere.

A beszélgetést vezeti: Kosina Dávid, a Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégium (BIKSZ) elnöke.
Az eseményt támogatta az NTP (Nemzeti Tehetség Program) és az NKTK (Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő)”

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Helyszín: MODEM fogadótér

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére