Tóth Kinga: AnnaMaria sings/singt/énekel

2023. okt. 05. 17:00

A MagdaFesztet a Csokonai Színház rendezi meg évente a Szabó Magda debreceni írónő tiszteletére. A rendezvény célja, hogy az olyan női alkotóknak mutassák be a tehetségét, munkásságát, akik Magdához hasonlóan egyedülálló művészetét kevésbé ismerné a nagyközönség.

Tóth Kinga művészkönyve a MagdaFeszt idején jelenik meg AnnaMaria sings/singt/énekel címmel három nyelven a MODEM és a Prae közös gondozásában, aminek performanszára és kötetbemutatójára szeretettel várunk mindenkit október 5-én 17 órakor intézményünkbe.

Az alkotó Mária-énekekkel, imádságokkal, apácaművészettel foglalkozik, párbeszédbe helyezi a hagyományos és a modern női szerepeket, alkotótársaival installációval, hang és videóköltészeti előadással mutatják be a Debrecen Város Kulturális ösztöndíjával is támogatott művészkönyvet, ezzel kapcsolódva Szabó Magda munkásságának szellemiségéhez.

Videóval közreműködnek: Péter Szabina es Bodnár János Kristóf (blanche the vidiot)

Az eseményt megnyitja Vizi Kata, a MODEM ügyvezetője, a szerzővel pedig Kovács Edward, a MODEM kurátorasszisztense beszélget.

Az esemény teljesen ingyenes!

*Tóth Kinga könyve 5990 Ft-ért a helyszínen megvásárolható.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére