TRANSFORMED. METAMORPHOSED. – megnyitó

2018. máj. 12. 16:00

Az 1961-ben született Zuzanna Janin képzőművész installációi, videói, objektjei és szobrai elsősorban az idő és az egzisztencia alapkérdéseit feszegetik, időnként formabontó módon. A formai átalakulás, az anyagok transzponálása egy másik minőségbe, éppúgy jellemzi mint a konceptualista alapú reflexió.

Gyakori témái: a személyes történetek, a családi emlékezet, az idő múlása által ezekben hagyott nyomok, a tapasztalatokon és a valóság megfigyelésén alapuló alkotás, a feledés és emlékezet viszonya az egyénben és a közösségben, az emlékezet a történelemben, a múlt közösségi és egyéni újradefiniálása – a személyes múlt képeinek, megélt helyzeteinek az emlékezetből vagy a tudatalattiból való előhívásán keresztül.

A MODEM-ben látható önálló kiállításán a rá alapvetően jellemző műfajok mindegyikével találkozhatunk majd, ahogy személyes hangvételű rajzokkal, kollázsokkal és fotóalapú digitális nyomatokkal is. Az utóbbi bő tizenöt év alkotásaiból összeállított válogatásban több olyan új mű-együttes is látható lesz, amikkel először a MODEM-ben találkozhat a közönség.

Kurátor: Kónya Ábel

Lublin, 11.02.2016 Galeria Labirynt, Zuzanna Janin Siedem tańców, DOKUMENTACJA
Fot. Wojciech Pacewicz
Ugrás az elejére