Tüzes angyal – felolvasószínház másképp

2020. jún. 27. 18:00

Csákányi Eszter, Nagy Dóra, Kálmánchelyi Zoltán, Soós Attila – újra Trojka a MODEM-ben. Ezúttal egy felolvasószínházi esttel, 120 percen át.
A felolvasószínházi műfaj új megközelítésével bővítette repertoárját ebben az évben a Trojka Színházi Társulás: olyan filmforgatókönyveket vesznek elő, amelyek valamilyen okból nem kerültek vászonra. Azzal a jelenséggel foglalkoznak, amikor anélkül pereg le egy film a szemünk előtt, hogy ténylegesen moziban ülnénk. Ezúttal a környezet is rendhagyó “moziként” szolgál majd: június 27-én 18 órától a második emeleti kiálltótér ad helyet a Tüzes angyalnak.

A darabról:
Kopfkino – Bódy Gábor: Tüzes angyal című forgatókönyve alapján Baksa-Soós Vera hozzájárulásával
Bódy Gábor nemcsak a hazai, de az európai film- és videoművészet meghatározó alakja. A Tüzes angyal váratlan halála után már nem valósulhatott meg, bemutatóját 1987-re tervezte volna. A Trojka Színházi Társulás a meg nem valósult forgatókönyvekre építő szokatlan sorozatában vette elő a misztikus szerelmi történetet, amelyhez ezen a napon a MODEM kiállítótere biztosítja a “démonikus” környezetet. Helyek érkezési sorrendben és az óvatosság szellemében korlátozott számban, ezért kérjük, mindenki elővételben vegye meg az egész napra érvényes belépőjét (1200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 600 Ft), és regisztráljon azokra a programokra, amelyeken szeretne részt venni, valamint lehetőség szerint korábban vegye át a karszalagot.

Maradj MODEM!
Rendhagyó, izgalmas, ám óvatosságra törekvő művészeti nappal várjuk a nyitás után az érdeklődőket a MODEM-ben és a Baltazár téren: június 27-én kora délutántól egészen éjfélig gyerekprogramok, tárlatvezetések, színházi és táncos előadások, felolvasás, zene és egy kis éji slam révén próbáljuk megidézni a korábbi nyarak kezdeti hangulatát. Ezen a napon igyekszünk kiszolgálni a kortárs művészet iránti felhalmozódott és reményeink szerint fokozott igényeket, és a hagyományos programok mellett egy-két rendhagyó produkciónak is teret adunk. Várunk mindenkit nagy szeretettel, még nagyobb óvatossággal, sok-sok fertőtlenítőszerrel és még több programmal, a távolságtartás melletti közösségi élmény ígéretével.

Ezen a napon néhány dolog azért másként megy majd: kérjük, aki teheti, a belépőt elővételben vegye meg az alábbi linken, valamint lehetőség szerint korábban vegye át a karszalagot.

Az eseményekről videófelvétel készül.

Ugrás az elejére