Világhírű magyarok külföldön

2021. nov. 27. 16:00

A november 27-i programnap a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création megakiállításunk apropóján a nemzetközi áramlathoz köthető magyarjainkat, a külföldi léthez kötődő művészeinket mutatja be. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

16:00:  Kerekasztal-beszélgetés: Világhírű magyarok külföldön

A magyar képzőművészek a nemzetközi színtéren témájú beszélgetés a Párizsi absztraktok tárlat anyagához kapcsolódik. Az esemény fókuszpontjai: a magyar származású világhírű fotósok élete; modern és kortárs művészet nemzetközi színtéren; a kintlét művészek szemével; az absztrakt művészet szerepe globálisan és az Abstraction-Création magyar tagjai.

Résztvevők:
Baki Péter fotótörténész, művészettörténész
Bánki Ákos képzőművész
Mészáros Flóra művészettörténész, a kiállítás kurátora

 

18:00: Vitáris Iván tárlatvezetése

Az Ivan & The Parazol frontemberének tárlatvezetése a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création kiállításon.

 

19:00: Mészáros Flóra tematikus előadása Moholy-Nagy László: London-Párizs-Chicago  címmel

A tárlat kurátorának a kiállításhoz és a programnaphoz illeszkedő, új kutatásait vázoló előadása az Abstraction-Création világhírű magyar tagjáról Moholy-Nagy Lászlóról és nemzetközi hálózat-építéséről.

 

20:00 Ivan & Parazol duo koncert

Az est zárása: az Ivan & The Parazol zenekar dalszerző párosának, Balla Máté gitárosnak és Vitáris Iván énekesnek koncertje.

 

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Belépő a programnapra: 3000 Ft.

[button szoveg=”Jegyvásárlás” link=”https://modemart.jegy.hu/program/vilaghiru-magyarok-kulfoldon-programnap-a-modemben-128979″]

Ugrás az elejére