Esterházy Marcell: Timelines

13 000 Ft

Esterházy Marcell: Timelines

Szerzők: Don Tamás, Horányi Attila, Mélyi József, Mucsi Emese

Szerkesztő: Mucsi Emese

kiadás éve: 2024
oldalszám: 304
nyelv: magyar és angol
ISBN: 978-615-5839-22-1

A kiállításról bővebben

Leírás

A Timelines című kiadvány a MODEM azonos elnevezésű debreceni kiállításának (2023. augusztus 26. – 2023. november 26.) katalógusaként jelent meg.

A magyar nyelvű, hiánypótló kötetben az Esterházy család történetének feldolgozása áll, amely a főnemesi család tagjainak befolyásossága révén sok szálon és szorosan összekapcsolódik a magyar és az európai történelemmel. Esterházy Marcell munkáiban jellemzően ezekkel a családi és talált archív anyagokkal dolgozik, azokat sajátítja ki és értelmezi újra, költői megoldásaiban egymás mellé helyezve a nagy történelmi narratívákat és a személyes családi történeteket.

A kötetben a kurátorok, Mucsi Emese és Don Tamás interjút készítettek a művésszel a kiállítás rendezésének időszakában, ahol megismerhetjük Esterházy Marcell életútját, inspirációit és művészeti felfogását.

Jelen kiadvány a szerzők tanulmányain túl nemcsak a kiállításon szereplő műveket és az azokhoz kapcsolódó kurátori kommentárokat tartalmazza, hanem egyszersmind azokat a munkákat is, amelyeket előbbieket kiegészítve Esterházy művészeti praxisának első húsz évébe engednek részletgazdag betekintést.

További információk

Tömeg 0,728 kg
Méretek 24 × 17 × 3 cm