Bernát András életművéből nyílik nagyszabású retrospektív tárlat szeptember 8-án délután a MODEM-ben. A mintegy ezer négyzetméteres térben megjelenő csaknem hetven munkából álló válogatás 1979-től kezdődően szemlélteti Bernát művészetének elemeit, folyamatosan visszatérő témáit és legújabb műveit.

A táj konfigurációja című kiállítás a főiskolai éveket megelőzően készült hiperrealista képektől az álmok inspirálta szürrealista tájképeken és a holisztikus szemléletben készült fotókon keresztül vezet el az utóbbi időszakot meghatározó absztrakt sorozatokig – a hullámzó formanyelvű Objektum és az egyenes vonalakra építő Tér tanulmány sorozat darabjaiig.

A megnyitón szeptember 8-án 16 órától köszöntőt mond Papp László, Debrecen polgármestere és Szabó Péter, Paks megbízott polgármestere. A kiállítást Kónya Ábel, a MODEM művészeti vezetője nyitja meg, majd 17 órától a Grencsó Crystal Collective zenél (Benkő Róbert – bőgő; Grencsó István – fúvósok; Heidrich Roland – elektromos gitár, effekt; Hock Ernő – bőgő).

A megnyitó estéjén 20 órától Bernát András képzőművész és Kónya Ábel, a MODEM művészeti vezetője tart zseblámpás tárlatvezetést a kiállításon. A részvétel ingyenes.

A kiállítás a Paksi Képtárral együttműködésben jött létre.

A kiállítás október 29-ig tekinthető meg.