Már csak a héten látható a világhírű Vera Molnar életmű-kiállítása a MODEM-ben. A tárlat az életmű valamennyi állomását érinti, sajátos kurátori rendezőelv szerint. A Vera Molnar ouvre a hazai magángyűjtők több évtizedes gyűjtésére és fókuszaira épít, egy olyan világhírű képzőművész munkásságát mutatva be ezer négyzetméteren, akit mára a hazai közegben is a kortársak legnagyobbjai között tartanak számon.

A több mint 70 éve Párizsban élő magyar képzőművész a számítógépes művészet úttörője, aki a személytelen (számító)gép használatával is képes emberközeli, az alkotó személyiségét, képzelőerejét tükröző munkákat létrehozni. Az örökké kísérletező, fáradhatatlan Vera Molnar a machine imaginaire elvének kidolgozásával az esztétikai alapokra helyezett algoritmikus műalkotás alapjait fektette le: egy gépet definiált, amely adott szabályok szerinti programnak megfelelően működik és generál műalkotásokat. A döntés azonban itt is, mint minden alkotó folyamatban, a művészé, így az éppúgy része az alkotásnak, mint az algoritmus felépítése.

A kiállítás vasárnapi finisszázsán Süli-Zakar Szabolcs tart kurátori tárlatvezetést 16 órától. Online jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.

A látogatók egészsége és biztonsága érdekében a létszám korlátozott, ezért kérjük, aki teheti, elővételben vegye meg jegyét. A maszk használata kötelező.