Burai aktív szakmai pályáján – melynek során számos hazai és nemzetközi kiállítás szervezője, művésztelep és szakmai szervezet vezetője volt – képzőművészeti munkásságát tekintve jelentős örökséget hagyott az utókorra.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ a debreceni festő, grafikus és szobrász születésének hetvenedik évfordulóján arra vállalkozott, hogy a retrospektív tárlat és az ahhoz kapcsolódó katalógus segítségével vezesse végig az érdeklődő nagyközönséget Burai István munkásságának jelentősebb állomásain.

A kötetet és az életművet Szoboszlai Lilla muzeológus, Cs. Tóth János művészeti író és Süli-Zakar Szabolcs a MODEM művészeti vezetője méltatják február 05-én, szombaton 16 órától.

A katalógus, mely a Burai életmű valamennyi korszakának eddigi legteljesebb bemutatása, 112 oldalon ismerteti a kiállításba válogatott műveket Áfra János tanulmányával és Arany Lajos portréjával magyar és angol nyelven.

A katalógus ára 3900 forint, a bemutatón 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

A programra a belépés ingyenes.

A bemutatón csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a katalógusbemutató során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.