Egy lapos, árnyékmentes alakzatból hogyan lesz térbeli? Mi a különbség a főfény, a derítőfény és a reflexiós fény között? Mennyire számít a színhőmérséklet? Hányféle módon tudjuk befolyásolni az expozíciós értékeket a tökéletes Instagram szelfi érdekében?

Február 15-én, szombaton Urbán Ádám vezeti be a portérfotózás iránt érdeklődőket a világítástechnika alapjaiba.

Online jegyvásárlás és regisztráció az alábbi linken érhető el.

Február 22-én Varga Tamás workshopján pedig a résztvevők elméletben ismerkednek meg a fotótörténet úttörő eljárásaival, (mint pl. a nedves kollódiumos eljárás), valamint a nagyformátumú kamerák használatával.

Ezt követően saját fejlesztésű 10x12cm-es Silver and Dry zselatinos ezüst, száraz üveg negatívra készülnek felvételek. Ezek a helyszíni laborálást (hívás, fixálás, mosás, szárítás) követően digitális vagy analóg átfordítással pozitív képként tekinthetők meg és elemezhetők.

Ma már csak művészi felhasználásra használt technika gyökerei az 1870-as évekre nyúlnak vissza; megjelenése a fotográfia megújulásának, népszerűvé és tömegessé válásának eszköze lett.

A zselatinos ezüst alapú anyagok (fekete-fehér negatívok, fotópapírok) a fényképezés meghatározó technikájává váltak, többek között a világhírű divatfotós, Helmut Newton is ilyen anyagokra készítette felvételeit.

Online jegyvásárlás és regisztráció az alábbi linken érhető el.

Belépő a workshopokra:

Felnőtt: 1500 Ft (debrecenieknek 1000 Ft)
Diák/nyugdíjas: 750 Ft (debrecenieknek 500 Ft)

Várunk minden lelkes amatőr, haladó, profi és hobbi fotóst a rendhagyó workshopokra február 15-én és 22-én a MODEM-be!