Kereken hetven pályakezdő fiatal képzőművész adta be portfólióját a MODEM tavaszi kiírására, amelynek keretében a 2013 és 2018 között végzett alkotók jelentkezését vártuk.

A hiánypótlónak számító pályázatot sajátos szemlélet alapján nem korosztályhoz, hanem a diploma megszerzésének idejéhez kötöttük, hangsúlyozandó azt a törekvést, miszerint a művészeti központ kiemelt célja a pályakezdő generáció támogatása és implementálása a hazai képzőművészeti szcénába. Az elképzelést a vártnál jóval nagyobb érdeklődés és a kiemelkedően nagy számban beadott, rendkívül színvonalas munkák sora is igazolta.

A beérkezett portfóliókat Don Tamás, a pályázat gazdája, a MODEM, egyben a szeptemberben nyíló, ugyancsak a pályakezdő fiatalokat bemutató kiállítás kurátora, továbbá a MODEM művészeti tanácsának tagjai és kurátorai: Angel Judit, Csontó Lajos, Készman József, Süli-Zakar Szabolcs, Szalai Kata és Vincze Ottó értékelték.

A zsűri döntése nyomán kiválasztott hat alkotó augusztus második hetében személyes prezentáció keretében mutatkozik be a MODEM-ben, a két “győztes” pedig 300 ezer forintos pénzdíjat, továbbá egy hónapos alkotói ösztöndíjat nyer (ez utóbbi keretében 2 hetet a a debreceni MODEM-ben, két hetet pedig Olaszországban a Római Magyar Akadémián tölthetnek).

A második fordulóra továbbjutott művészek:

Balogh Viktória
Dobokay Máté
Hordós Boldizsár
Molnár Judit Lilla
Schuller Judit
Tóth Balázs Máté

Eredményhirdetés: szeptember 16-án, az Ezek a legszebb éveink? című kiállítás megnyitóján.

(A képen Molnár Judit Lilla Játéktér című pályamunkáját láthatják.)