Dr. Kiss Ernő debreceni jazz zongorista több mint 40 éve alapította meg városunk első jazz formációját, illetve megálmodója és egyben szervezője is volt az azóta hagyományossá vált Debreceni Jazz Napoknak.

A Debrecen Jazz Club és a debreceni önkormányzat támogatásával megvalósuló III. DEBRECENI JAZZ HÉTVÉGÉN 18 órától kerekasztal-beszélgetésre várjuk dr. Kiss Ernő egykori barátait, zenésztársait, majd 19 órától a MODEM színpadára lép a Budapest Ragtime Band és a Hernyák Quartet.

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazzélet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát, illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása és népszerűsítése a magyar közönség körében. A zenekart magas színvonalú hangszertudása, önfeledt előadásmódja és színpadi show-val fűszerezett koncertprogramja emelte Európa és a világ ismert és elismert, tradicionális jazzt játszó együttesei közé.

Tagok: Gayer Ferenc zenekarvezető, bőgő, Kiss Bálint harsona, Stein Ferenc zongora, Csárics Sándor trombita, Széki József ütőhangszerek, Antal Tibor hegedű, Weszely János dob.

A Hernyák Quartet felállás 2017 óta létezik, de a tagok régóta jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző formációkban. Az együttes repertoárját olyan közismert jazz standardek képezik, melyeket a zenekar a saját elképzeléseire formálva, alaposan áthangszerelve ad elő, így olyan oldalukat világítják meg ezen jazz slágereknek, amely a rutinos jazzhallgatóknak is mutathat újat. Ezen felül műsoron vannak még a zenekar névadójának saját szerzeményei is.

Tagok: Kapusi Kálmán nagybőgő, Pataji Géza dob, Sipos Gyula szaxofon, Hernyák Marcell zongora.

Belépő: 1 000 Ft

Jegyek megvásárolhatók elővételben és a helyszínen, a MODEM jegypénztárában.