Sok százan voltak kíváncsiak a MODEM 11. születésnapja alkalmából rendezett TÁNC-TÉR – 1. Kortárs Mozdulat- és Táncművészeti Alkalomra. A korán érkezőket a Modern Tánc-Játék Stúdió flashmobja fogadta, majd a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói vezették fel a közönséget a 2. emeletre, ahol Lőrinc Katalin vezetésével Bernát András képi világára és a háttérzenére reagálva improvizáltak tovább a táncosok. A csoport tagjai az este folyamán a közönség tagjait is többször bevonták a mozgásba, belakva az épület egészét.

A hagyományteremtő céllal megvalósult szeptember 23-ai rendezvényt Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy az intézmény ezúttal a kortárs művészi kifejezésformák azon válfajába is betekintést engedett, amely ritkán kap központi szerepet kiállítóterekben.

A legnagyobb figyelmet Tókos Attila és ifj. Zsuráfszky Zoltán kortárs néptáncbemutatója kapta, a TestVér című előadásra teljesen megtelt érdeklődőkkel a 3. emeleti kiállítótér. Hasonlóan izgalmas volt Gergye Krisztián Aukciója, ahol a táncmozdulatokkal megfestett vásznak végezetül a falra kerültek, és egy árverés keretében gazdára találtak, így a képek megsemmisítése elmaradt. Az eseményt a tortavágás után a Talamba Ütőegyüttes éjszakai koncertje zárta, akik az ország egyik legnagyobb hangszerparkjának megszólaltatásával nyűgözték le a közönséget.