A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nevében szeretettel meghívjuk LAKNER LÁSZLÓ Alter ego című retrospektív kiállításának megnyitójára 2022. május 28-án 17 órától.

A szeptember 11-ig nyitva tartó kiállítás FEHÉR DÁVID kurátori munkája nyomán a művész több mint 50 évet felölelő alkotói munkásságát mutatja be az 1950-es évek végének és az 1960-as évek elejének korai, szürnaturalista periódusától a pop arttal, majd a fotórealizmussal rokonítható új figuratív alkotásokon, valamint az 1970-es években alkotott konceptuális fotóműveken, könyvobjekteken keresztül az 1980-as évek során egyre expresszívebb karakterű írásalapú, illetve az 1990-es évektől napjainkig alkotott posztkonceptuális és szkripturális festményekig.

PROGRAM

Köszöntőt mond VIZI KATALIN, a MODEM ügyvezetője és
FEHÉR DÁVID művészettörténész, a kiállítás kurátora.

A tárlatot megnyitja RADNÓTI SÁNDOR esztéta, egyetemi tanár.

IDŐPONT

2022. május 28. 17 óra

HELYSZÍN:

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

A kiállítás együttműködő partnere a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria.

Szeretettel várjuk!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Budapesti buszjárat MODEM-kedvelőknek:
A nagyszabású kiállításunk megnyitójára buszjáratot szervezünk a budapesti érdeklődőknek. A járat 13:30-kor indul a Mexikói út metróvégállomás P+R parkolójából, vissza pedig 19 órakor a MODEM mellől.

Jegyvásárlás és regisztráció a modemart.jegy.hu oldalon.

A programra a belépés ingyenes.

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.