A két kiskakas

korosztály: óvodás kortól – 5. osztályig

Volt egyszer egy kisfiú, aki nagyon szerette a pöttyöket és a négyzeteket. Éppen ezért bármit festett, mindenhol ilyen formák sorakoztak egymás mellett. Az egyik alkalommal a tyúkketrecen keresztül észrevett két civakodó kiskakast, majd úgy döntött, lefesti őket. Viszont a két kakas a vásznon sem hagyta abba a civakodást. Végül az egyik sárga lett az irigységtől, míg a másik mérgében pirossá változott. Ezután azon ment a vita, vajon melyiküknek legszebb a színe. A hintaló sem tudta megbékíteni őket. Hiába mondta, hogy szerinte mindkét szín nagyon szép. Végül a két kiskakas úgy döntött, hogy elrepülnek színeket és mintákat gyűjteni a világ különböző pontjáról.  Az lesz a nyertes, aki a legszebb tollazattal tér majd vissza.

Pöttysorakozó

korosztály: 6. osztálytól – 8.osztályig

Ha pötty lennél, te melyik képen szeretnél szerepelni? Milyen színű lennél és mekkora? A sűrű pöttyhalmazban éreznéd jól magad, vagy inkább nagyobb teret szeretnél magad körül?  Vagy olyan képen lennél szívesen, ahol te lehetsz a főszereplő?

Keserű Károly Keserü mértani pontosságú pöttyei közelről és messziről szemlélve is igen izgalmasak. Van köztük kicsi pötty, nagy, sűrű, színes, fekete, és mind-mind hozzátesz az egészhez. Távolabbról tekintve a színek és a formák összeolvadva eggyé válnak, így alkotnak egy kompozíciót, ami különböző érzéseket és egyben kérdéseket is generál a nézőben. A legtöbbször zenére alkotó művész képein mindemellett a ritmus is visszaköszön, ami folyamatos mozgás érzését adja a pöttyöknek.

A foglalkozás során néha pöttyökké válunk, máskor megfigyelőkké és lesz, amikor alkotókká. Drámás és ritmusra épülő alkotói tevékenységen keresztül elmélyülünk a pont, vonal és folt világában, miközben általuk közelebb kerülünk Keserű Károly Keserü művészetéhez.

Cérnaszálak között

korosztály: 9. osztálytól egyetemista korosztályig

A művész nagy utat tett meg Debrecentől Debrecenig. Élt Ausztráliában, majd Londonban, miközben művei bejárták a világot. Ahogy körbe-körbe nézünk, ez a kerek, egész, ismétlődő és ősi forma, a pötty és annak kontúrjai köszönnek vissza ránk.

A pötty és a vonal körbeveszi az egész életterünket és ezáltal életünket. Keserű Károly Keserü a vizuális nyelv alapvető alkotó elemeihez nyúlva alkotott egy világot, ahol sokszor négyzetrácsos cérnaszálak közé szorult körök, pöttyök lebegnek előttünk.  A művész sokszor vizuálisan társalog más alkotókkal azáltal, hogy beemeli és továbbgondolja azok egy-egy jellegzetes jegyét.

A foglalkozás során képzeletben mi is elutazunk Ausztráliába, Londonba, miközben találkozunk egy izgalmas postaládával is. Néha zenével, néha verssel, máskor drámásan és vizuálisan közelítjük majd meg Keserű Károly Keserü művészetét.

Időtartam: 60 perc

Jegyár: 700 Ft/fő

Jelentkezés és további információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon