PÁLYÁZAT FIATAL KURÁTOROKNAK

A MODEM fontos feladatának tartja, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal kurátorok számára műfaji és tematikai megkötés nélkül, szabad szellemiségű, ugyanakkor intézményi keretek között megvalósítható kiállítások rendezésére. Az első alkalomhoz 2019 tavaszán biztosítjuk a teret és az anyagiakat, amihez kapcsolódva várjuk a pályázók jelentkezését, az alábbi feltételekkel, illetve lehetőségekkel. Ha 1984. január 1. után születtél, kurátorként vagy művészettörténészként végeztél, vállalod, hogy együttműködsz a MODEM-mel, betartod a határidőket és elfogadod a szakmai zsűri döntését, küldd be pályázatod legkésőbb 2018. október 31-ig.

A PÁLYÁZATHOZ CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK:

– szakmai életrajz, portfólió, kiállítások és publikációk listája
– kiállítási koncepció maximum 5000 karakterben
– a tervezett kiállításon részt vevő művészek névsora, portfóliója, szakmai önéletrajza
– hozzávetőleges költségvetés 

TOVÁBBI FELTÉTELEK:

– Kizárólag magyar állampolgárságú vagy legalább már 5 éve bejelentett állandó magyarországi lakcímmel rendelkező személy pályázhat.

– Minden pályázat a jogi út kizárásával történik. A pályázók részvételükkel elismerik a zsűri döntését. 

BÍRÁLATI SZEMPONTOK:

– A beadott kiállítási koncepció mennyire illeszkedik a MODEM hívószavaihoz (regionalitás, interdiszciplinaritás, mikrotörténelem, oktatás, centrum-periféria)
– A kiállítási koncepció újszerűsége, kidolgozottsága és relevanciája
– A kiállítási tervben szereplő művészek kvalitása

HATÁRIDŐK:

 – A pályázat leadásának utolsó napja: 2018. október 31. (A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.)