Helmut Newton több mint öt évtizedes munkásságát lehetetlen kategorizálni. A műfajok felett állt, képeiben összekapcsolta az eleganciát, a stílust és a kukkolásra való hajlamot a divat-, a szépség- és a glamour fotózással. Életműve nemcsak páratlan, de utánozhatatlan is. A divatfotózás nagyja, aki nem csupán ábrázolja, hanem újradefiniálja a korszellemet; célja, hogy a képeken keresztül izgalmas és meglepő történeteket meséljen el.


© Helmut Newton Estate, Courtesy Helmut Newton Foundation

A kiállítás nyitónapjára buszjáratot indítunk Budapestről. Szeretnénk, ha minél többen eljutnának a megnyitóra, és a lefoglalt helyeket valóban igénybe vennék, ezért a buszra előzetesen lehet online jegyet venni október 24-ig.

A jegy ára ezer forint, ami a MODEM kávézójában kávéra és üdítőre váltható.

Gyülekező október 26-án 10:45-kor a Planetárium előtt . A buszsofőr MODEM táblával fogja várni az érdeklődőket. A járat 18 órakor indul vissza Budapestre a MODEM melletti parkolóból.

A nyitónapra érkező vendégek ingyenesen megtekinthetik a Hűlt hely – forenzikus esztétika című Barakonyi Szabolcs kiállítást a b24 Galériában (Batthyány utca 24.).

Online regisztráció az alábbi linken érhető el.

A nyitónap programja:

15:00:
köszöntő és nyitó tárlatvezetés – Matthias Harder kurátor, a Helmut Newton Alapítvány igazgatója
17:00:
koncert – Ohnody Akusztik: Hegyi Dóri (Ohnody) és Mórocz Tomi (Bermuda)
18:00:
tárlatvezetés – Süli-Zakar Szabolcs, a MODEM művészeti vezetője

A nyitónap – az esti tárlatvezetés kivételével – ingyenes.