Amikor megmozdul az alkotás

2023. jún. 07. 16:00

 

Mit üzen egy alkotás? Mi az érzése, hangulata, atmoszférája? A mozgás, mozdulat, mint az érzések, hangulatok és az atmoszféra gesztusa: kifejezhet örömet, bánatot, szerelmet, vágyat, félelmet… Az alkotások Pszichológiai Gesztusának felfedezésével az alkotások rejtett üzenetei is megjelenhetnek. Turóczi Levente a Mihail Csehov Műhely művészeti vezetője és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet ösztöndíjasa Gesztusművészeti tárlatvezetésre hívja – korosztálytól függetlenül – mindazokat, akit nem csak a szemükkel, fülükkel, tapintásukkal szeretnék a kiállított alkotásokat megismerni, de szívesen kísérleteznek azok mozgásban való felfedezésében és megjelenítésében. Legyél te (is), akiben “megmozdul az alkotás”.

Az esemény alatt két egymást követő workshopon vehettek részt a Re:Re Művészi újrajátszás, az újrajátszás művészete (16:00-17:30) és a keserű Károly Keserü: Körbe-körbe (17:45-19:15) kiállításokon.

A létszám korlátozott!

Regisztráció a regisztracio@modemart.hu e-mail címen.

Házigazda: Herczeg Tamás

Másodéves Építészmérnök hallgató, Örömzenész, Egyetemi mentor, Építész alkotóközösség tag (Deműhely).

Instagram: @betyarzsomle @demuhely

Meghívott vendég: Turóczi Levente

Több, mint 15 éve foglalkozik dráma- és játékpedagógiával, érzelmi intelligencia fejlesztéssel. Színészeknek, vezetőknek, pedagógusoknak, felnőttképzési szakembereknek, egyetemistáknak tart képzéseket.

Jelenleg tréner, színész és bohóc, a Kvázi & Max bohócduó tagja.

Kurátor: Don Tamás

—————————————————————-

A Tiéd itt a tér programunkról:

A MODEM legújabb kéthetente jelentkező programsorozata lehetőséget nyújt olyan debreceni civilek, egyetemisták, pedagógusok, kreatívok, a város kulturális életében résztvevők számára, akik szívesen szerveznének valamilyen kulturális eseményt.

Az esemény mindenki számára ingyenesen látogatható.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére