BanZaj #23 – Remetemen / Eoforwine / Királyi PAPság

2018. febr. 10. 19:30

A BanZaj experimentális zenei sorozat 23. állomásán két hazai szólóformációt hallgathatunk, illetve tekinthetünk meg. Először lép fel városunkban a miskolci illetékességű Remetemen, akit leginkább a helyi underground körökben ismernek, ám most országos turnézásba kezd, így nyílt lehetőség arra, hogy hozzánk is ellátogasson. Ígéretes produkció, el lehet hinni! Az est másik résztvevője a debreceni Windisch Márk, azaz Eoforwine, akivel a BanZaj sorozat alatt már többször is találkozhatott a publikum.

19:30 – Királyi PAPság Zenekar

20:30 – Eoforwine

21:30 – Remetemen

REMETEMEN (electronic, DIY rules)

A Miskolcról érkező Szabó Attila, alias Remetemen nem bőbeszédűségéről ismert, inkább a zenére koncentrál, hiteles, eklektikus, de inkább elektronikus, öntörvényű szerző/előadó. Hol táncoltat, hol sötétít, ijesztget vagy nevettet, gyakran kísérletezget rajtunk és nagy érzékkel zavarja meg a nyugalmat. Szólóprojektje mellett a szintén miskolci bázisú Kabin zenekarban is ügyködik.

EOFORWINE (harsh noise, ambient)

Egyszemélyes noise-ambient formáció, mely 2011 óta aktív. Megjelenései a floppytól a vinylig a legkülönbözőbb formátumokban lelhetőek fel. Tavaly egy új album felvétele mellett egy rövid írországi miniturnén is részt vett. Az általa gondozott Floppy Kick kiadó 2013 nyara óta működik, s már 105 megjelenésnél jár, természetesen minden szigorúan csak floppy lemezen.

KIRÁLYI PAPSÁG (electro, techno)

A Királyi PAPság zenekar egy teológus kollégium szobájában alakult 2007-ben, bibliai alapokon, teljesen elektronikai utakon. Azóta nincs megállás, még több techno, még több templom.

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére