keserű Károly Keserü: Körbe-körbe

2023. máj. 27. 15:00

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nevében szeretettel meghívjuk legújabb kiállításunk megnyitójára május 27-én, szombaton.

Legújabb kiállításunk egy varázslatos világba vezeti el a nézőt, mely egyszerre megszerkesztett, mértani és rendszerelvű, ugyanakkor játékos, bolondos, dekoratív – egy igazi vizuális kalandtúra. Cérnarácsozatban szaladgáló pöttyök, apró vonalkákkal megrajzolt szőttesek, apró lyukakkal teleszurkált papírlapok.

Keserű Károly Keserü több mint száz rajzán és festményén a XX. század művészetének nagyjai, a festő szellemi rokonai találkozgatnak, hogy eszmét cseréljenek a művésszel és a nézővel.

A kiállítás címe Körbe-körbe: Debrecenből Debrecenbe, nemcsak a művész egyik kedves motívumára utal, hanem arra a nagy utazásra is, amit eddigi életében megtett, Debrecenből Ausztráliába, majd onnan Londonországba vándorolt feleségével együtt, hogy aztán tíz évvel ezelőtt visszatérjenek Debrecenbe. Képei még ennél is nagyobb köröket tettek meg, bejárták a világ számos országát, galériáját, múzeumát, Ausztráliától Amerikáig, Angliától Japánig.

Keserű Károly Keserü debreceni retrospektív kiállítása a művész első három évtizedet bemutató tárlata.

Kurátor: Nagy T. Katalin

 

A megnyitó programja:

15:00 – Köszöntőt mond Dr. Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere

A kiállítást megnyitja: Dr. Hoffmann Miklós matematikus

Majd kurátori tárlatvezetés Nagy T. Katalinnal

Közreműködik: Szakura együttes

Kuwana Kazue (Koto – tizenháromhúros japán pengetős hangszer)
Iwase Tohko (Shinobue – japán bambusz fuvola)
Görbe Károly (Tsugaru Shamisen – háromhúros japán gitár)

A Várfok Galéria jóvoltából, valamint a Péter Képkeretezés és Galéria közreműködésével a kiállításra több mint húsz magángyűjteményből is érkeznek alkotások.

 

MODEM-busz:

Kiállításunk megnyitójára buszjáratot szervezünk a budapesti érdeklődőknek elegendő számú jelentkező esetén.
Amennyiben szeretne Budapestről csatlakozni tárlatunk megnyitójára, jelezze a regisztracio@modemart.hu címre május 17., szerda éjfélig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ugrás az elejére