Szurcsik József záró tárlatvezetése

2017. júl. 16. 16:00

Nagy felbontás című kiállítás ideje alatt minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben – 54 kiváló művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

A Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé 50 éves történetének legjobb, díjazott munkáiból szemezgető kiállításon többek közt az európai absztrakt expresszionizmus legkiemelkedőbb alkotójának, Antoni Tàpies-nek a munkáit, az amerikai Art Werger hiperrealista festményeket idéző nyomatait, valamint a japán Toshihiro Hamano tradicionális kalligráfiát kreatívan megújító, monumentális szitanyomatait is megtalálhatjuk.

A nemzetközi színvonalú grafikai tárlat utolsó napján Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festő- és grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense osztja meg gondolatait a Nagy felbontás című kiállításról. Az oktatóként és alkotóként is akitív művész tárlatvezetésén a képek technikai sajátosságairól és művészettörténeti kontextusairól egyaránt szó lesz, miközben minden bizonnyal többet tudhatunk meg Szurcsik személyes preferenciáiról is.

Belépő: 600 / 300 Ft

Ugrás az elejére