Tárlatvezetés angol nyelven a Re:Re kiállításon

2023. máj. 23. 17:00

A nagy érdeklődésekre tekintettel folytatjuk a keddi tárlatvezetéseinket a MODEM csapatával. Május 23-án kedden találkozunk a Re:Re című kiállításunkon, ahol Török Krisztián tart angol nyelvű tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A kiállításról:

A tárlat a művészi újrajátszások – ún. artistic reenactmentek – működés- és létmódját, antropológiai, szociokulturális, (művészet)történeti kontextusait kívánja feltárni. Olyan sajátos, döntően részvételen és együttműködésen alapuló performatív eljárásokat, mint amikor a művész előtérbe állít egy már lezajlott történést, vagy megelevenít egy általa közvetlenül nem megtapasztalt, de a kulturális emlékezethez hozzátartozó eseményt, esetleg újrabeállít, új kontextusba helyez egy (mű)tárgyat. Ekkor a múltra való hivatkozás nem pusztán a történelem és a megtörténtek megerősítése vagy épp öncélú újra át- és megélése, hanem az itt és most szempontjá­­ból mindig másként hozzáférhető és megtapasztalható emlékkép és hagyomány kritikai újrafelfedezése is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Online jegyvásárlás hamarosan a modemart.jegy.hu oldalon.

Ugrás az elejére