Záró tárlatvezetés Süli-Zakar Szabolccsal és Pettendi Szabó Péterrel

2023. szept. 17. 10:00

Nemzetközi kiállításunk zárásaként Süli-Zakar Szabolcs, a Re:Re kurátora és Pettendi Szabó Péter kiállító művész tart tárlatvezetést vasárnap 10 órától.
Ha nem láttátok még, ez az utolsó lehetőség, hogy végigjárjátok idei kiemelt tárlatunkat.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
A kiállításról:
A tárlat a művészi újrajátszások – ún. artistic reenactmentek – működés- és létmódját, antropológiai, szociokulturális, (művészet)történeti kontextusait kívánja feltárni. Olyan sajátos, döntően részvételen és együttműködésen alapuló performatív eljárásokat, mint amikor a művész előtérbe állít egy már lezajlott történést, vagy megelevenít egy általa közvetlenül nem megtapasztalt, de a kulturális emlékezethez hozzátartozó eseményt, esetleg újrabeállít, új kontextusba helyez egy (mű)tárgyat. Ekkor a múltra való hivatkozás nem pusztán a történelem és a megtörténtek megerősítése vagy épp öncélú újra át- és megélése, hanem az itt és most szempontjá­­ból mindig másként hozzáférhető és megtapasztalható emlékkép és hagyomány kritikai újrafelfedezése is.
A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy az esemény során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.
Ugrás az elejére