Útnak indította a MODEM a Varrjunk maszkot – összefogással nevű mozgalmat, felkarolva Marczin Roland munkáját

Kedves önkéntes segítők, érdeklődők, támogatók! Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és a környéken. A hatékonyság növelése érdekében szeretnénk ezt most egybefogni, a kezdeményezés mögé állni az anyagbeszerzéstől a támogatások keresésén át a kiszállításig. Ha minden fázis (támogatások gyűjtése, anyagbeszerzés, szabás, varrás, mosás, rendelések felvétele, irányított kiszállítás) egy kézben van, talán az egészségügyi intézmények és más ellátóhelyek is könnyebben eligazodnak a segítők egyre nagyobb táborán belül, mi pedig hatékonyabban haladhatunk, és egyszerre nagyobb mennyiséget is el tudunk juttatni az adott helyekre. Kapcsolataink révén hasonló intézményeket is meg tudunk szólítani, a Csokonai Színház és a Deutsches Kulturforum már vállalta az aktív részvételt, segítséget.

Köszönettel vesszük ezért, ha mindenki, aki szívesen részt vesz a folyamatban, ezen a rendszeren keresztül teszi. Kérjük, aki beszállna, jelentkezzen a maszkotvarrunk@gmail.com címen, a tárgyba írja be, hogy melyik fázisban tud segíteni: anyagbeszerzés – pénzbeli támogatás – szabás – varrás – mosás, vasalás – szállítás. A levélben írja le pontosan, hogy az adott részen belül mikor mit tudna felajánlani (például: 200 méter lepedővásznat felajánlok, amelyet erről a címről ekkor vagy akkor lehet elhozni). Minden folyamatot pontosan rögzítünk, összefogunk, a szállítást intézzük.

Ugyanezen a címen tudják jelezni a maszkra vonatkozó igényeket is, kinek, milyen szervezetnek hány darabra lenne szüksége, mikorra. Jelenleg hatezer darabra van igény, elsősorban egészségügyi intézmények és dolgozók részéről, ezért várjuk azok jelentkezését, akik a varrásba még be tudnának szállni.

Megpróbáljuk egybegyűjteni a maszkvarráshoz szükséges információkat is ezen a helyen, segítségképpen videót is kiteszünk a varrásról.

Mit kell tudni az anyagról?

A külső részhez legjobb a pamutvászon (műszálas anyagok, függönyök, műbőr és hasonló nem felel meg). A belső részhez: lepedővászon, orvosi textil vagy textilpelenka anyag. A gumi egyszerű kalapgumi.

Bármilyen kisebb, nagyobb összegű támogatást köszönettel veszünk mindannyiunk nevében az alábbi bankszámlaszámon: 11738008-29909795. A megjegyzésbe kérjük, tüntessék fel: Varrjunk maszkot, támogatás.

Videó a varráshoz:

első rész:

 

második rész: