A rendkívüli helyzetben igyekszünk felmérni, a kortárs művészet közvetítése mellett miben lehetnénk a gyerekek és a pedagógusok segítségére. A MODEM adottságai révén lehetőségünk van nagy terek biztosítására szabadban és az épületen belül egyaránt: a hatalmas kiállítóterek mellett rendelkezünk egy oktatásra, vetítésre is alkalmas, 100 négyzetméteres multimédia teremmel és egy 450 négyzetméteres, szabadtéri foglalkozások és órák tartására is használható belső kerttel. Mindezen tereinket szívesen biztosítjuk az iskolák részére, vállalva a lehető legalaposabb és gyakoribb fertőtlenítést és azt, hogy a 4650 négyzetméteres épületben egyszerre csak egy osztály tartózkodik.

A helyhiánnyal küzdő vagy tágasabb tereket kereső iskolák osztályait, csoportjait szeretettel látjuk a MODEM-ben akár a kollégáink által tartandó művészeti foglalkozásokra, akár az adott intézmények tanítói, tanárai által tartandó kihelyezett tanórákra egyaránt. Térítésmentesen felajánljuk tereinket az oktatási intézmények részére, hogy a belső kertünkben torna- vagy egyéb órákat, a multimédia termünkben pedig bármilyen tanórát megtartsanak, egy nap akár többet is. A terek mellé biztosítani tudunk továbbá korlátozott számban laptopokat, festőállványokat, hangtechnikát, vetítési és filmnézési, mozizási lehetőséget is, miközben igyekszünk betartani és betartatni minden, a járványügyi intézkedések során kötelező és pluszban önként is vállalt előírásokat, így pl. a multimédia termet minden osztály, illetve csoport érkezése előtt és után ózongenerátorral fertőtlenítjük.

Biztonsági intézkedések:

Az épületben mindent elkövetünk a biztonság érdekében: belépéskor mindenkinek megmérjük a testhőmérsékletét és fertőtlenítjük a kezeit, és garantáljuk, hogy az épületben (4650 négyzetméter) egyszerre csak egy iskolai osztály tartózkodhat. A legkorszerűbb ózongenerátorral minden iskolai csoport előtt és után fertőtlenítjük a multimédia teremben a levegőt, fertőtlenítőszerekkel a székeket, asztalokat és egyéb eszközöket, illetve a mosdókat. Több ponton érintésmentes fertőtlenítőket helyeztünk ki, és a zárt közösségi terekben minden MODEM-munkatárs maszkot visel.

Tereink:

A multimédia termünkben berendeztünk egy 28 fős létszámú osztály fogadására alkalmas rendhagyó tantermet, 14 db nagyméretű asztallal és székekkel, de szükség esetén a szám tovább bővíthető, a másfél méteres sortávolságot tartva 40 főig. A terem 4,75 méter x 21 méter. Itt lehetőség van tanórák tartására, vetítésre, hangosításra, elektromos sötétítésre, a terem továbbá vetítővászonnal és kis színpaddal, speciális világítással is rendelkezik. Külön dobozokat biztosítunk a táskák és írószerek elhelyezésére, de szükség esetén minden írószert és egyéb, a készségtárgyak oktatásához szükséges eszközt biztosítunk (az ollótól a festőállványokig).  Az első emeleten külön férfi és női mosdó áll a rendelkezésre.

A 450 négyzetméteres belső kertben művészeti foglalkozások, különböző tanórák és testnevelés órák megtartására egyaránt adott a lehetőség, ezekhez alapvető eszközöket (asztalok, székek, festőállványok, babzsákok, labdák stb.) tudunk biztosítani. Kollégáink vállalják itt a művészeti foglalkozások mellett mozgásos drámapedagógiai alkalmak megtartását is, 6 és 18 év közöttiek részére, előzetes egyeztetés alapján (ingyenesen).

Valamennyi terünkben lehetőség nyílik akár az adott intézmények saját pedagógusai által órák tartására, akár kollégáink révén művészeti foglalkozások megtartására. Minden formára nyitottak vagyunk, és a debreceni iskolák (esetleg óvodák) részére valamennyi szolgáltatás ingyenes. A hozzánk érkező pedagógusok és gyerekek részére igény esetén (ugyancsak ingyenesen) maszkot is adunk.

Nyitvatartás:

A debreceni oktatási intézmények tanulóit és pedagógusait, előzetes egyeztetés alapján, szeretettel várjuk minden hétköznap 8 és 16 óra között, de igény esetén korábbi és későbbi érkezés is megoldható.

A rendkívüli helyzetben igyekszünk küldetésünk, a kortárs művészet közvetítése mellett további lehetőségeket biztosítani, amelyekkel kicsit is izgalmasabbá, élhetőbbé tehetjük közösen a gyerekek és pedagógusok mindennapjait.

Várjuk Önöket, várunk Benneteket szeretettel, jó egészséget Mindenkinek!