Kérvény

A MODEM állandó kiállításának anyaga a  4500 darabos Antal–Lusztig-gyűjtemény. Ha egy kiállításhoz húsznál kevesebb művet szeretnének kölcsönözni, egy hónappal a megnyitó előtt ezt kérvényezni kell.  A kölcsönzési kérelemnek tartalmaznia kell a pontos műtárgylistát, a kiállítás címét, helyszínét, időpontját, és rövid leírását. Egy fiatal művészettörténészekből álló társaság, a 2019. február 17-ig látható tárlat anyagából 19 képet szeretne elkérni egy szokatlan helyszínen megrendezett kiállításhoz, amelyhez a programra érkező fiatalokkal koncepciót írunk és látványtervet készítünk.

Korosztály: 14-18 évesek

Montázs

Egy szórakozott tanár művészettörténet órájára készülve kettesével keretezte be a diaképeket, így a kivetített reprodukciókat nehezen ismerték fel a tanulók. Képzeljük el, milyenek lehettek a modern magyar festészetet bemutató órán az egymásra montírozott képek, készítsük el őket, s próbáljuk kitalálni, milyen műelemzés hangozhatott el ezen a rendhagyó előadáson.

Korosztály: 12-18 évesek

Lakáskiállítás

A karácsonyi szünetben, beázás miatt a MODEM kiállítótermét át kell festeni. A képek elhelyezését csak úgy tudják biztosítani, hogy minden látogatót megkérnek, vigyen haza egy hétre egy festményt. Válasszuk ki, hogy a kiállított műtárgyak közül melyikkel laknánk együtt egy rövid ideig, valamint hogy hova és hogyan helyeznénk el a lakásunkba.

Korosztály: 8-12 évesek

Jelentkezés és további információ: Szabics Ágnes  – szabics.agnes@gmail.com, +36 30 343 6267