A nagyszabású Impressziók. Monet-tól van Goghig, Matisse-tól Warholig kiállításunkon egy négyrészes sorozatot vetítünk, hogy a látogatók további ismereteket szerezzenek az impresszionizmusról, miközben megpihennek tárlatlátogatásuk során.

A MODEM multimédia-termében is folyamatosan vetítjük a sorozatot, így látogatóink, az iskolás osztályok nyitvatartás alatt bármikor belenézhetnek vagy megtekinthetik a különböző epizódokat angol nyelven magyar felirattal.

A sorozatról:

A Waldemar Januszczak művészeti szakíró az impresszionisták forradalmi vívmányait kutatja. Utazása során Nyugat-India partjaitól eljut a haladó szellemű Párizsba és Dél-London kertvárosába, ahonnan az impresszionisták ihletet merítettek: a városokból, melyekben éltek. Megismerkedünk egy sor olyan technikai és gyakorlati újítással is ebből a korszakból, mely teljes egészében forradalmasította az impresszionista festészetet. Sorozatunk nemcsak Degas-t, Caillebotte-ot és a sorból gyakran kifelejtett impresszionista festőnőket mutatja be, hanem közelebbről szemügyre vesszük az impresszionizmus utolsó éveit. Ehhez kiindulópontnak azt a kiállítást tekintjük, amelyen ezek a művészek utoljára szerepeltek együtt, végül pedig ellátogatunk a párizsi Orangerie Múzeumba, ahol helyet kapott Monet végső mesterműve, a Vízililiomok.