Modem – művészet mindenkinek

10 óra: A négyzetekre esett erdő. Művészeti foglalkozás Csőke Kittivel 5-10 éves gyerekeknek – ingyenes

Varázserdő mélyén, az odvas fák rejtekében élnek az árnymanók. Nevüket azért kapták, mert bármilyen árnyéknak a formáját képesek felvenni. A legenda szerint ötszáz évvel ezelőtt öt árnymanó hozta létre e helyet. Viszont a varázslat lassan gyengül. Ennek egyik jele, hogy a csodalények világa elkezdett négyzetekké szétesni. Néhány árnymanó mégis eldöntötte, hogy szembe szál a sorssal és megakadályozza az erdő pusztulását.

11.30: Palackba zárva. Művészeti foglalkozás Csőke Kittivel 5-10 éves gyerekeknek – ingyenes

Volt egyszer egy kastély, melyben egy gőgös király V.F. élt. Pontos nevét senkinek sem árulta el, ezért mindenki csak Varázsló Felségnek hívta. Magányát esti mulatságokkal próbálta feledni. Alattvalóinak megparancsolta, hogy különleges produkciókkal szórakoztassák őt. Viszont ha az nem nyeri el a tetszését, palackba zárja őket örökre. Az üvegek egyre csak gyűltek, míg egyszer az egyik szolgáló el nem ejtette az egyiket. A varázslények kiszabadultak, majd bosszúból bezárták a királyt egy sötét szobába. Azóta is ott raboskodik. Bár tettét már rég megbánta, könyörgését mégsem hallja senki. Maradék varázserejét arra használta, hogy segélykérő levelét megírja és eljuttassa az emberek világába, hátha valakinek megesne rajta a szíve.

17 óra: Mondd, mutasd és mozogj! Drámapedagógiai foglalkozás Szabó Dániellel 7-12 éves gyerekeknek – ingyenes

Szerepjátékokkal, csapatépítő és improvizatív feladatokkal, játékos nyelvi és mozgásgyakorlatokkal fejlesztjük a gyerekek társas, önkifejező és kommunikációs készségeit. Drámajátékok segítségével megismerkedünk önmagunkkal, a társainkkal és a színjátszás különböző változataival

18 óra: Keszeg Anna tárlatvezetése a Machine imaginaire. Vera Molnar algoritmusai című kiállításon.

Keszeg Anna, a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék egyetemi adjunktusa tart különleges tárlatvezetést Vera Molnar alkotásai között.

19 óra: Nyáresti jazz. Borbély Mihály (Kossuth-díjas fúvós) és Tálas Áron (Junior Príma-díjas zongorista) estje a belső kertben.

Közismert zeneművek feldolgozásait, valamint saját szerzeményeiket játssza a Liszt- és Kossuth díjas fúvós, Borbély Mihály és a Junior Príma és Artisjus díjas fiatal zongorista, Tálas Áron este 19 órától. A Borbély Műhely fesztiválkoncertjét “az év hangversenye” címmel jutalmazták a JazzMa kritikusai.

Hosszabbított nyitvatartás:
Kiállítások: 10-től 20 óráig
Zöld kilincs: kávézó 10-től 21 óráig

Online jegyvásárlás: www.modemart.jegy.hu