A váratlan vendég

korosztály: óvodás kortól – 5. osztályig

Nyár van, tikkasztó meleg. Az elterülő nagy Alföld is délibábot játszik a kint dolgozó emberekkel. A pusztaságot viszont egy idő után a dombként kiemelkedő piciny házikók törik meg. Fehér színük szinte jelzőlámpaként segít eligazodni az odatévedőknek.

Az egyik házban nagy a sürgés-forgás, ugyanis vendéget várnak.  Viszont ahogy telik az idő, a vendég sehol. Eltévedt volna? Ezen gondolkozva, a ház lakói hirtelen nagy csörrenésre lettek figyelmesek. Az ablakban díszelgő virágcserép és a tükör eltörve a földön, a székek felborulva. Vajon mi történhetett?

Csend-Élet

korosztály: 5.osztálytól – 8. osztályig

A csendélet és a portré műfaja sokszor visszatérő témaként jelenik meg a művészek életében. Természetesen a téma nem elég. A festő személye, stílusa, maga a téma megfogása, a komponálás és az ecsetkezelés teszi egyedivé és izgalmassá az alkotásokat.

A foglalkozás során megpróbálunk közelebb kerülni Mednyánszky névtelen csavargóihoz, Koszta József Annuskájához, vagy Nagy István katonaportréjaihoz. Lesznek, akiknek tekintete ránk szegeződik majd, de lesznek, akik csak félve félprofilból pillantanak ránk.         A portrék világa után egy kis időre megpihenünk a csendéletek között, majd ezt követve, egy adott témát kiválasztva saját alkotásunkkal reflektálunk a látottakra, mobiltelefonunk segítségével.

A puszta és azon túl

korosztály: 9.osztálytól – egyetemista korosztályig

A Földközelben című kiállításon olyan alkotók munkáit mutatja be a MODEM, akiknek művészetük fő témája az Alföld és  a pusztai élmény megragadása volt.

A határtalan rónaság színei és annak letisztult látványvilága rendkívül inspiráló volt a művészek számára. Tornyai János egymás mellé helyezett kartonképein a semmiből égbe törő, magányos fák, a felfedezésre váró piciny kis figurák szinte filmszalagként elevenednek meg a látogatók előtt. Tornyai János regénybe illő alkotásai mellett, Holló László már absztraktba nyúló tájképéről is szó esik majd.

A műalkotásokra reflektálva kollázs formában újraértelmezzük a puszta színeit és annak képi világát.

Időtartam: 60 perc     

Jegyár: 700 Ft/fő  

Jelentkezni lehet: 

További információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon