Az eltűnt szobor

korosztály: óvodás kortól – 5.osztályig

Az erdő mélyén volt egy picinyke szentély, ahol egy különleges madarat ábrázoló szobor pihent. A helyiek úgy gondolták, hogy az istenségként tisztelt madár megvédi a természeti katasztrófáktól a falut. Bármi rossz is történjen, szárnyait széttárva védelmezi majd őket.

Igen ám, de az egyik nap a szobornak nyoma veszett. Ahogy ez kiderült, a vulkánból hirtelen furcsa fehér füst szálldogált, ami lassacskán ködként terítette be a falut.

Ritmusra ecsettel

korosztály: 5.osztálytól – 8. osztályig

Nádler István függőlegeshez való viszonya sokszor visszaköszön a művészetében, absztrakt festményeimben.  Alkotás közben nagy hatást gyakorol rá többek között a japán tradicionális dobok üteme, a tibeti szertartások misztikus zenéje, de a klasszikus zene is.

A foglalkozás során Nádler István geometrikus absztrakt formanyelvével ismerkedünk meg. Majd ezt követően befelé figyelve próbáljuk gesztusos ecsetvonásokkal kifejezni önmagunkat.

Fekete-fehér

korosztály: 8.osztálytól – egyetemista korosztályig

Soltész István fotóit sokszor a természet inspirálja, de az alkotói folyamat során nem a megszokott idilli, szépre való törekvés a motiváció. Sokkal fontosabb szerepet játszik a megfigyelés, a tapasztalás, a megélés, a visszatérés, a helyszínekhez való személyes kötődés és az elmélyülés. A laborban előhívott fekete-fehér fotókon még hangsúlyosabban felerősödnek a kontrasztok, ami által a részletek új értelmet is nyerhetnek a néző számára.     

Téged milyen témák foglalkoztatnak? Hozz létre egy koncepciót, melyre fel lehet fűzni egy rögtönzött virtuális kiállítást. A művésszel ellentétben mi digitálisan, a telefonunkkal fogjuk létrehozni a fotókat.

Lak-berendezés

korosztály: 9.osztálytól – egyetemista korosztályig

Egy lakás csöndes társ, ahová el lehet bújni a világ zajától, ahol önmagunk lehetünk. Mégis, sokszor igen beszédes, hisz személyiségünk kivetülése, lenyomata köszön vissza. Ennek ellenére az egyén önmegvalósítási vágya sokszor ütközik falakba a tér hiánya és a fix elemek miatt.

Lengyelországban a legkisebb panellakás 22 m². Vajon mekkora életteret biztosít ez az egyénnek vagy akár egy családnak? Az alaprajzhoz igazodva megpróbálunk olyan multifunkcionális bútorokat tervezni, melyek kielégíthetik a lakók igényeit.

A foglalkozás során Bartosz Mucha egyik fém objekt munkájához kapcsolódunk.

Időtartam: 60 perc     

Jegyár: 700 Ft/fő  

Jelentkezni lehet: 

További információ: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a csoke.kitti@modemart.hu e-mail címen vagy a +36/20 339-38-40-es telefonszámon