Nagy felbontás című kiállítás keretében minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás vált megtekinthetővé a MODEM-ben – 54 kiváló művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

A Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé 50 éves történetének legjobb, díjazott munkáiból szemezgető kiállításon többek közt az európai absztrakt expresszionizmus legkiemelkedőbb alkotójának, Antoni Tàpies-nek a munkáit, az amerikai Art Werger hiperrealista festményeket idéző nyomatait, valamint a japán Toshihiro Hamano tradicionális kalligráfiákat kreatívan megújító, monumentális szitanyomatait is megtalálhatjuk.

A kiállítás 2017. július 16-ig tart nyitva, a finisszázs keretében felnőtteknek szóló művészetpedagógiai foglalkozásra és tárlatvezetésre várjuk a grafikai eljárások rejtelmei és a kortárs grafika friss tendenciái iránt érdeklődőket.

Művészetpedagógia felnőtteknek

A 14 órakor kezdődő foglalkozás közvetlenül reflektál a Nagy felbontás című kiállításra. A kiállítótérben együtt szerepelnek a nyomatkészítés és a grafika bátran kísérletező fiataljainak és már elismert, megbecsült mestereinek legkiválóbb alkotásai. A foglalkozás ideje alatt a résztvevők megismerkednek a sokszorosító grafikai eljárásokkal, miközben elkészíthetik saját, egyszeri, megismételhetetlen monotípiájukat is.

A részvételhez regisztráció szükséges! Bejelentkezés: Csőke Kitti művészetpedagógusnál a jelentkezes@modemart.hu címen vagy a 06/20 339 38 40-es számon.

Belépő: 500 Ft

kiállítászáró tárlatvezetés

A nemzetközi színvonalú grafikai tárlat utolsó napján Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festő- és grafikusművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense osztja meg gondolatait a Nagy felbontás című kiállításról. Az oktatóként és alkotóként is megbecsült művész tárlatvezetésén a képek technikai sajátosságairól és művészettörténeti kontextusairól egyaránt szó lesz, miközben minden bizonnyal többet tudhatunk meg Szurcsik személyes preferenciáiról is.

Belépő: 600 / 300 Ft