Jelenleg négy kiállítás látható a MODEM-ben, a Nagy felbontás egy sokszínű, nemzetközi grafikai válogatás; az XY a legfiatalabb festőgeneráció munkásságával ismerteti meg nézőit, a Megrajzolt Érosz az akt- és erotikaábrázolással foglalkozik, a Receptorok pedig kiterjeszti a befogadók számára a műtárgyakhoz való kapcsolódás lehetőségeit. A nyár folyamán számos tárlatvezetés segíti majd a munkák behatóbb megismerését, megértését, ezek közül ajánlunk most hármat.

  1. július 7. (péntek), 18.00

Lázár Domokos zenés tárlatvezetése az XY című kiállításon

Lázár Domokos énekes, gitáros, dalszerző, az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekar tagja tart zenés tárlatvezetést az XY – Újgenerációs lengyel-magyar festészet című kiállításon, a MODEM 2. emeleti kiállítóterében.

Az Y-generációs festészetet, illetve annak tematikus csomópontjait e korcsoport tagjaként hitelesen, személyes tapasztalatokra építve közelíti meg a fiatal művész, miközben egy-egy zenei asszociációjának is teret enged.

Lázár Domokos egy civil jogvédő szervezetnél dolgozik, illetve az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatójaként tudományos tevékenységet is végez. Kutatási területéhez tartoznak az antidiszkrimináció és az esélyegyenlőség jogi és szociológiai aspektusai. Ebből sejthető, hogy a kortárs vizuális formanyelvek, képileg megfogalmazott problematikák mögé látva társadalmi összefüggések is szóba kerülnek majd rendhagyó tárlatvezetésén.

Belépő: 800 / 400 Ft

  1. 2017. július 9. (vasárnap), 16.00

Géczi János tárlatvezetése a Nagy felbontás című tárlaton

Régi álom vált valóra a Krakkói Nemzetközi Grafikai Triennálé 50 éves történetének legjobb, díjazott munkáiból szemezgető kiállítással. A Nagy felbontás című tárlat ideje alatt minden eddiginél jelentősebb grafikai válogatás látható a MODEM-ben – 54 kiváló művész csaknem 100 alkotása a világ minden részéről, Brazíliától kezdve Nagy-Britannián át Lengyelországig.

A bezárás előtt egy héttel, július 9-én (vasárnap) 16 órától Géczi János József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Pannon Egyetem MFTK Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének vezetője tart tárlatvezetést a színvonalas grafikai tárlaton.

Belépő: 600 / 300 Ft

  1. 2017. július 11. (kedd), 18.00

Gemza Péter tárlatvezetése a Megrajzolt Éroszon

Az akt és a testi szerelem ábrázolása áll annak a kiállításnak a középpontjában, amely az Antal–Lusztig-gyűjtemény és a Déri Múzeum Medgyessy Ferenc-gyűjteményének rajzaiból, grafikáiból mutat be válogatást a MODEM 2. emeletén. A Megrajzolt Érosz című (18 éven felülieknek szóló) kiállításon a Múzeumok Éjszakáján már több „női” tárlatvezetésen is részt vehettek a látogatók. Ezúttal Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője kalauzolja végig az érdeklődőket az érzéki-erotikus munkák között: július 11-én (kedd) zárás után, 18 órától a MODEM-ben.

Belépő: 400 Ft